Svinetaco på bananblad Cochinita pibil med pupusa tacos er stekt svinekjøtt med maistortilla. Favoritten til fotballspiller Frode Grodås er grilla svinenakke i tynne skiver, overøst med en frisk achiotesaus med løk, appelsin og lime. Til dette skal det være hjemmelagd pupusa, som er luftig maistortilla.
Kylling i mangochutney Denne kyllingretten passer til både hverdag og fest, mener skihopper Anders Jacobsen. Gode krydder og fyldig kremsaus gir en spennende vri på middagen.
Mesterens mester-hamburger Helene Olafsen byr på en egen burgervariant i anledning Mesternes mester. – Kanskje litt rart med ingefær i burger, men det gir et lite, friskt løft, sier snøbrettkjøreren.
Skoleboller Noen kaller disse bollene for skolebrød, andre sier skoleboller. Vi fikk oppskriften fra håndballspilleren Else-Marthe Sørlie Lybekk da vi spurte etter favorittene til deltakerne i TV-serien Mesternes mester.
Rød karri med kylling Langrennsløper Eldar Rønning velger seg en kyllingrett med snev av Asia som sin favoritt.
Palak Paneer - spinat og ost Dette er Tonje Sørlies favorittrett. Både fordi den er sunn, veldig god og fordi den er enkel og rask å lage. Vegetarretten var den første middagen kampsportutøveren lagde til kjæresten sin, og den slo godt an.
Grovbrød med valnøtter og blåbær Et skikkelig grovt brød gir energi og god næring. Tidligere skiløper Anita Moen har staket seg til medaljer i både OL og VM, og her er hennes oppskrift på grovt «skibrød» med valnøtter og blåbær.
Laks i toppform med blomkålmos Bryter Ine Barlie velger seg laks i form når hun skal lage mat. Laksen får selskap av både kremost og bacon på veien til middagsbordet.
Gulasjsuppe Den ungarske kjøttsuppen gulasj er en av fekter Bartosz Piaseckis favoritter. Her har deltakeren fra TV-serien Mesternes mester gitt oss sin oppskrift på retten.
Fylte vannbakkels Vannbakkels er helt uten sukker. Men det er sukker i vaniljekremen som Lise Finckenhagen fyller dem med. Vaniljekremen kan smaksettes med kaffe eller sjokolade.
Miniburgere Små delikate miniburgere, det er stas for både store og små. Lag burgerbrødet selv og klapp enkelt sammen saftige, små burgere.
Salat med råmarinert laks og sommerens grønnsaker – Bedre midtsommermat enn dette går det ikke an å lage, sier kokken Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen. Han deler oppskriften på salat med laks, eple, reddiker, stangselleri og agurk.
Rask chili sin carne med cashewrømme Alle elsker mexikansk, og denne gryteretten er perfekt hverdagsmat. Charlotte Nilsens oppskrift på plantebasert chili sin carne er rask og enkel.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Kantarelltoast Kantarell kalles skogens gull, og den får skinne på en ristet brødskive med løk, pepperrot og rømme. Det hele toppes med spekeskinke og urter.