Laster innhold, vennligst vent..

10 gode hverdagsmiddager

Hva skal vi ha til middag?

Trenger du litt inspirasjon, har vi samlet ti gode middagstips. Noen lager du kjapt og enkelt, og andre trenger litt mer tid, men alle smaker godt og hjemmelaget.

Lapskaus

Brun lapskaus toppet med finhakket persille.

Foto: Lise Finckenhagen

Grov potetmos

Et spennende alternativ til klassisk potetmos. Den er tilsatt løk og urter og toppet med bacon og mandler.

Flere oppskrifter fra Matmagasinet

Indisk kikertgryte

Kikerter gir god metthetsfølelse og er sunt og godt. De er rike på næringsstoffer som folat, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, som er stoffer kroppen trenger.

I denne gryta er det mye god smak.

Oppskrifter uten kjøtt

Hjemmelagede fiskekaker

Prøvd deg på hjemmelagede fiskekaker? Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror, men det er viktig å bruke fersk fisk. Hyse egner seg godt.

Mer fra Gastronomisk Institutt

Kjøttkaker av kyllingkjøtt

Kyllingkjøttdeig er billig og god hverdagsmat. Prøv disse som alternativ til tradisjonelle kjøttkaker.

Oppskrifter fra Hanne Frosta

Dal – indisk rett med linser

Røde linser kan brukes i mange matretter. De trekker lett til seg smaker fra krydder og løk, og gjør indisk vegetarmat spennende og smaksrik. Ved å bruke plantebasert smør/olje og yoghurt får du en vegansk rett.

Indisk mat

Potetstappe med hvitløk

Erstatt pose-mosen med hjemmelaget potetstappe. Det er enkelt å lage. Hvitløk gir ekstra god smak.

Flere oppskrifter fra Mari Hult

Kylling i tomat

Enkel gryterett med kylling som du lager i en fei. Putt alle ingrediensene i en gryte og la det putre i en halvtime.

Sunn mat fra TV-programmet «Puls»

Hjemmelaget fiskegrateng

God fiskegrateng som du lager fra bunnen. Den er laget med poteter og inneholder ikke hvetemel, så den er glutenfri.

Oppskrifter fra Miriam Østvik Jenssen

Lapskaus

Dette er en sikker favoritt hos store og små. Vi putter mange forskjellige rotgrønnsaker i denne lapskausen. Det gjør den både sunn og god.

Mer fra Lise Finckenhagen

Tradisjonelle kjøttkaker

Alle elsker gode hjemmelagede kjøttkaker i brun saus. Ertestuing og tyttebær hører med.

Oppskrifter fra radioprogrammet «Holm» i P1+