Nektarin-chutney Bruk maten du har til overs – enten det er bær, mango eller nektariner. Lag nydelig tilbehør til kylling og grillmat, og spis med ekstra god samvittighet.
Gressløk-pesto Her er det gressløk, basilikum og gresskarkjerner – salt, syre, olje. Pestoen er nydelig som pålegg på ristet brød, som en lettvint pastasaus eller topping på f.eks. blomkål- eller potetsuppe.
Spicy ripssalsa Rips blandet med hvitløk, tomater, løk og søte smaker. Det er en skatt av en smaksfest. Kjempegodt tilbehør til middag og grillmat.
Unngå matsvinn-fella med gresskaret du kjøpte til Halloween Kjøpt gresskar til Halloween, men bare brukt det til pynt? Vegetarbloggeren Mari Hult deler oppskriftene som skal få deg til å bruke hele gresskaret. Av Hanne Høyland og Marie Håland
Bananbrød med gresskar Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. Banan og gresskarpuré er en fabelaktig erstatning for egg.
Vegansk pumpkin spice latte Mari Hults høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær. Det har blitt sagt at det var litt som noen hadde tatt et stort kakestykke, hatt det i en blender, og laget en kaffe av det.
Gresskarpuré Dette er en nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte. Dette er en av vegetarblogger Mari Hults favorittmetoder for å konservere gresskaret.
Gresskarhummus Ikke kast gresskaret. Det kan bli så mye godt, mener vegetarblogger Mari Hult. Hun foreslår en herlig dipp med gresskar, kikerter, tahini og hvitløk.
Gresskarcupcakes Mange gresskar går til spille som pynt før Halloween. Mari Hult håper hennes cupcakes kan inspirere til å ikke kaste gresskarets innmat. Hun lager cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.