Kyllingkaker

Hanne Frosta bruker mjødurt i ertepureen som hun serverer til kyllingkakene.

Foto: Stine Mari Sæle / NRK

Kyllingkaker

Kyllingkjøtt har en mild smak og passer godt til å eksperimenteres litt med. Hanne Frosta tok utfordringen med å lage alternative kjøttkaker.

Slik gjør du

Ha kyllingkjøtt i foodprosessor, (eller arbeid deigen for hånd) tilsett salt. Ha så i egg, potetmel. raspet sellerirot og spe med vann.

Klaring av smør
Smør smeltes. Bruk fettet som flyter opp.

Form kakene med en skje eller i hånden din. Stek kakene i middels sterk panne i smør, ca. 5 min på hver side.

Småløk renses og stekes samtidig med kyllingkakene.
Når kjøttkakene er ferdig stekte has på kraft eller vann.

Ertepuré
Ha erter i kokende vann. Kok i 3 min. Moses med stavmikser, tilsett smør og fersk koriander. Smak til med salt.

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld