Syltet løvetann Hanne Frosta plukker knopper av løvetann for å bruke dem i matlagingen. Syltede løvetannknopper er veldig gode i salat.
Løvetannsirup Hanne Frosta liker å høste fra naturen. Hun bruker løvetannblomster til å lage en smakfull sirup til bruk i løvetann-te, dressing eller som ekstra smak på iskremen.
Kamskjell med sukkertare Kamskjell som fingermat eller forrett. Kamskjellene pakkes inn i sukkertare for å fremme sjøsmaken.
Østers og rips En liten forrett med østers. Hanne Frosta er opptatt av å bruke norske råvarer. Derfor blir det rips. Ikke sitron.
Sei innpakket i ramsløk Heine Totland er gjest i Førkveld. Han lager mat sammen med Hanne Frosta, og da handler det om sjømat. Sei innpakket i ramsløk kan lages i vanlig stekeovn eller i en dampkoker.
VM-pesto à la Elin Elin Kvamme forteller at ekte italiensk pesto skal lages for hånd i en morter. En god italiensk husmor bruker et kvarter på å lage en ordentlig pesto. Elin bruker trekniv når hun trenger å samle pestoen, for det skal heller ikke brukes redskap av metall. Hanne Frosta lager norsk vintersalat med bygg og rotgrønnsaker.
Persetorsk med rørt smør og oskjell Hanne Frosta legger fersk torsk i press med salt og sukker i halvannet døgn. Det blir bergensk persetorsk. Tilbehøret er oskjell og en enkel smørsaus.
Elg i dill Det er ikke så vanlig å bruke dill sammen med elgkjøtt i Norge. Unntaket gjelder ved graving av elgkjøtt. Svenskene bruker dill i flere retter. Det ødelegger ikke råvarene! Denne retten med kokt kjøtt og dillsaus er både god og spennende!
Kyllingsuppe God suppe med hvitt kjøtt og grønnsaker. Gunda Djupvik er gjestekokk i Førkveld. Hun lager mulligatawnysuppe med norsk vri sammen med Hanne Frosta.
Fusilli med pancetta og mozzarella Pastaskruer, fusilli, får en herlig saus med italiensk bacon, hermetiske cherrytomater, aubergine og squash. Mozzarellaen har du i helt til slutt.
Myke fylte horn Disse myke hornene er veldig gode som formiddagsmat eller som turmat. Du kan variere fyllet med for eksempel litt pizzasaus eller pesto, bruk det du finner i kjøleskapet ditt.
Kremet pasta med cajunkylling Godt krydret kylling med en deilig kremet saus. Retten er ferdig på 30-40 minutter, her er det bare å nyte.
Fylte vannbakkels Vannbakkels er helt uten sukker. Men det er sukker i vaniljekremen som Lise Finckenhagen fyller dem med. Vaniljekremen kan smaksettes med kaffe eller sjokolade.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Miniburgere Små delikate miniburgere, det er stas for både store og små. Lag burgerbrødet selv og klapp enkelt sammen saftige, små burgere.