Hanne Frosta plukker knopper av løvetann for å bruke dem i matlagingen. Syltede løvetannknopper er veldig gode i salat.
Hanne Frosta liker å høste fra naturen. Hun bruker løvetannblomster til å lage en smakfull sirup til bruk i løvetann-te, dressing eller som ekstra smak på iskremen.
En liten forrett med østers. Hanne Frosta er opptatt av å bruke norske råvarer. Derfor blir det rips. Ikke sitron.
Heine Totland er gjest i Førkveld. Han lager mat sammen med Hanne Frosta, og da handler det om sjømat. Sei innpakket i ramsløk kan lages i vanlig stekeovn eller i en dampkoker.
Elin Kvamme forteller at ekte italiensk pesto skal lages for hånd i en morter. En god italiensk husmor bruker et kvarter på å lage en ordentlig pesto. Elin bruker trekniv når hun trenger å samle pestoen, for det skal heller ikke brukes redskap av metall. Hanne Frosta lager norsk vintersalat med bygg og rotgrønnsaker.
Hanne Frosta legger fersk torsk i press med salt og sukker i halvannet døgn. Det blir bergensk persetorsk. Tilbehøret er oskjell og en enkel smørsaus.
Hanne Frosta og Christer Berens lager en velsmakende forrett eller smårett som består av oksefilet med god marinade og dressing med blåmuggost.
Haemul pajeon er en koreansk sjømatpannekake med vårløk, blåskjell, reker og blekksprut.
Arve Serigstad serverer helstekt svinefilet. Tilbehøret er grønnsaker som har fått smak av eplemost.