Lapskaus

Lise Finckenhagen pleier å toppe lapskausen med hakket persille. Lekkert og godt.

Foto: Lise Finckenhagen

Brun lapskaus

Tradisjonsretten lapskaus er alltid en vinner på middagsbordet, og med mørt storfekjøtt blir det ekstra godt.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet godt i smør i en romslig gryte, gjerne i flere omganger. Krydre med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk underveis i bruningen og dryss til slutt over mel, hvis ønskelig.

Hell i kraft, kok opp og la det småkoke i en times tid til kjøttet begynner å bli mørt.

Rens alle grønnsakene og skjær dem i jevne biter.

Tilsett grønnsakene og la det hele putre videre over middels varme til alt er helt mørt. Rør av og til, og pass på så ikke lapskausen svir seg i bunnen. Smak til med salt og kvernet pepper.

Dryss over hakket persille før servering.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Holm/NRK P1+