Nan med hvitløk Dette er Indias svar på hvitløkbrød. Fantastisk godt brød som fremhever smaken på de fleste retter. Det kan også nytes som det er.
Butter chicken Kyllingen skal marineres i to omganger. Først med limesaft og chili og så med yoghurt, ristede krydder og mandler. Begynn i god tid, når du skal servere kylling med smør, butter chicken.
Gulab jamun med yoghurtkrem Gulab jamun er en indisk dessert som består av friterte ferskost-boller i aromatisk sirup. Retten serveres typisk til fest og høytider, eller bare når du vil ha noe søtt og godt.
Brokkoli kheer Kheer er en tradisjonell indisk/pakistansk dessert. Vanligvis lages den med ris, men familien Mir lager den annerledes.
Indisk madras curry med søtpoteter og linser Denne retten er enkel og fort å lage. – Den er absolutt en av mine favorittcurrys, supergodt, sier kokken Tareq Taylor.
Indisk linsesuppe med kokos Det er ingenting som varmer så godt som en bolle dal, eller indisk linsesuppe. Mia Frogner liker å toppe den med kokos for litt sødme og krønsj.
Indisk dal med rødbeteraita Linser og godt krydder gjør denne indiske retten smakfull og sunn. Den serveres med en raita laget på rødbeter.
Raita Denne klassiske indiske yoghurtdressingen passer perfekt som svalende tilbehør til sterke retter.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Pasta med krabbe og prosecco Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.
Lunsjfocaccia med burrataost og spekeskinke Burrataost er en fantastisk, fyldig og kremet ost fra Italia. Det kan være vanskelig å få tak i burrata i Norge, men du kan erstatte den med mozzarella i denne oppskriften.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland