Potetstappe

Potetstappe med gressløkdryss.

Foto: Frida Ripland Moberg / NRK

Potetstappe

Potetmos med mye god smak av hvitløk. Mari Hult baker hvitløken i ovnen før den skal blandes med potetene.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Skjær toppen av hvitløken, slik at du kan se feddene, gni den inn med olivenolje, pakk inn i aluminiumsfolie og bak i 40 minutter - 1 time.

Kok opp godt med vann i en stor gryte. Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre. Sil av vannet.

Når hvitløken er ferdig i ovnen, presser du ut feddene og har dem oppi med potetene. Mos godt med en gaffel eller potetmoser. Tilsett salt og pepper, og smak til med vegansk margarin.

Finhakk gressløk og ha over ved servering.

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen