Miriam Østvik Jenssen lager middag med fisk og potetmos

Fiskegratengen får en spennende vri når den lages med potetmos.

Fiskegrateng med potet

Denne retten er en klassiker som originalt inneholder klippfisk. Da kalles den for brandade. Men den er også skikkelig god når man bruker fersk fisk.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell potetene, del dem i ca. 1 cm tykke skiver og legg dem i en kjele sammen med hele hvitløkfedd. Fyll opp med vann slik at det så vidt dekker og kok potetskivene møre under lokk. Det tar ca. 10–15 minutter, avhengig av potetene.

Kutt fisken i omtrent 2x2 cm store biter.

Når potetene er ferdig kokt siles vannet av og potetenes dampes lett.

Tilsett melk og smør eller olivenolje og bland godt sammen med en visp eller potetmoser.

Tilsett salt, pepper og fiskebitene. Vend godt sammen med en slikkepott og ha det hele over i en ildfast form. Dryss revet parmesan på toppen.

Sett formen på et stekebrett kledd med bakepapir (det kan renne litt av formen og da er det greit å ha et bakepapir under) og sett det hele inn i ovnen. Stek i ca. 20 minutter til alt er gjennomvarmt og overflaten er gyllen. Skru gjerne på grillelementet mot slutten, men pass godt på slik at det ikke svir seg.

Server gjerne fiskegratengen med ovnsbakte grønnsaker, som du med fordel kan steke samtidig med fisken, og en frisk salat.

Tips

Kilde: Miriam Østvik Jenssen