indisk dal med rødbeteraita

Indisk krydret dal servert med rødbeteraita og potetlomper.

Foto: Richard Nystad

Indisk dal med rødbeteraita

Linser og godt krydder gjør denne indiske retten smakfull og sunn. Den serveres med en raita laget på rødbeter.

Slik gjør du

Finhakk hvitløk, løk og 1 skive sitron og stek i 2–3 minutter i en kasserolle.

Tilsett krydder og røde linser og stek videre i 2 minutter.

Tilsett tomatboksen og 2–3 dl vann og la det koke i 10–12 minutter til linsene begynner å koke ut. Spe på med mer vann hvis retten blir for tykk. Den skal ha en grøtete konsistens.

Rør inn 3–4 ss rapsolje eller en klatt plantebasert smør på slutten av koketiden og smak til med salt, sitronsaft og pepper.

Riv rødbete på et rivjern og bland med yoghurt.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Varm potetlefsene kjapt i en tørr panne.

Anrettes i boller. Fyll bollen med indisk dal, topp med rødbeteraita og server potetlompen ved siden av.

Kilde: Richard Nystad