Rabarbra- og jordbærdessert Sommerlig dessert-kake med rabarbra og jordbær, en perfekt blanding av sødme og syrlighet. Det blir ekstra godt med litt knas på toppen.
Fastelavns donuts Donuts har tatt Norge med storm. De skal være lubne og gode og de kan fylles med krem eller syltetøy eller begge deler. Så kjør på og lag fastelavns donuts!
Pannestekt klippfisk med potetpuré, tomat- og olivensalat Heine Totland går for klippfisk. Han vant Masterchef med denne råvaren og bare elsker den. Det finnes uendelig mange måter å tilberede fisken på – her får du en enkel rett som kan varieres med andre ingredienser og krydder.
Spagetti à la Høie Bent Høie spiser spagetti bolognese nesten hver fredag. Den er enkel å lage, og hvis du vil gjøre det enda lettere, kan du lage en stor porsjon saus for å fryse ned. Oppskriften kan enkelt gjøres til en god vegetarrett.
En super smoothie-oppskrift Lillian Müller er gjest i radioprogrammet «Holm» og deler sin beste smoothie-oppskrift med oss.
Jordskokksuppe Atle Sommerfeldt lager gjerne jordskokksuppe med jordskokk fra egen produksjon. Suppen er ypperlig som forrett eller lunsj.
Rødbetsuppe – borsjtsj Anita Rennan hadde ikke noe forhold til rødbeter før hun møtte Eyvind Hellstrøm. – Han lager helt magiske smaker ut av ferske rødbeter i kombinasjon med ingefær og andre deilige krydder. Det åpnet seg en ny verden for meg, sier hun.
Mimosasalat Alle ingrediensene i salaten er revet eller hakket og legges lagvis i en form. Server mimosasalaen som en forrett, lunsj eller som et innslag på koldtbordet.
Juledessert i flere lag Med blåbær og bringebær i rød gelé er grunnlaget for desserten lagt. Så kommer lagene med knuste pepperkaker, ostekrem og enda mer bær. Per Sundnes' juledessert passer hele året.
«Pulled chicken» Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.
Panang curry med svin Panang er en storfavoritt i Thailand. I en kald årstid er det lite som gir mer sol og varme enn denne bollen med curry fra Østen. Oppskriften er med svin, men den er like god med kylling.
«When life gives you lemons» ... Dei beste sitronane i verda kjem frå Italia, og i januar er Amalfi-sitronane på sitt beste. Det må vi utnytte. Når livet gir deg sitronar, lag limonade – eller kake, kjeks, is, pai eller middag. Av Ingvill Bjorland
Ostebriks Ostebriksene er perfekt tilbehør til supper eller gryteretter. Men de kan like gjerne spises som de er eller fylles med godt pålegg. Lag opp og ha i frysen. Du vet aldri når du får besøk.
Kremet pasta med laks Laksen bakes i ovnen, mens du koker pasta og ordner sausen. Snart har du en god middag med pasta og laks etter Lise Finckenhagens oppskrift.