Slik gjør du
Grov potetmos
Skyll potetene, og kok dem i lettsaltet vann i 20–25 minutter, alt etter størrelse.
Mens potetene kokes finhakkes sjalottløk og krydderurter. Stek bacon, eventuelt kan du ha det i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Smelt smøret.
Når potetene har kokt helles vannet av. Ha det smeltede smøret, sjalottløken, krydderurtene, litt eddik og pepper i potetene.
Knus potetene med en tresleiv, og rør blandingen til en mos (tresleiven brukes i stedet for potetstamper for å oppnå den grove konsistensen). Pass på at du ikke rører mosen så grundig, da kan den bli like glatt som en vanlig potetmos. Det skal være hele potetbiter i mosen.
Smak til med epleeddik, salt og pepper.
Yoghurt naturell med urter
Rør yoghurt sammen med frisk sitronsaft, salt og pepper.
Gressløkolje
Blend druekjerneolje sammen med 1 bunt gressløk.
Anretning
Fordel den grove potetmosen på fire varme tallerkener, og fordel yoghurten over med en skje, og deretter gressløkolje. Dryss ristede mandler, stekt bacon og krydderurter ut over mosen, og riv til sist litt sitronskall over retten.
Vel bekomme!