Grov potetmos

Den grove potetmosen passer godt som tilbehør til en god middag

Foto: DR

Grov potetmos med krydderurter og ristede mandler

Er du lei av klassisk potetmos bør du gi denne moderne utgaven en sjanse. Den er fyldig og grov med masse krydderurter. Og best av alt – den lages på kun 30 minutter.

Slik gjør du

Grov potetmos

Skyll potetene, og kok dem i lettsaltet vann i 20–25 minutter, alt etter størrelse.

Mens potetene kokes finhakkes sjalottløk og krydderurter. Stek bacon, eventuelt kan du ha det i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Smelt smøret.

Når potetene har kokt helles vannet av. Ha det smeltede smøret, sjalottløken, krydderurtene, litt eddik og pepper i potetene.

Knus potetene med en tresleiv, og rør blandingen til en mos (tresleiven brukes i stedet for potetstamper for å oppnå den grove konsistensen). Pass på at du ikke rører mosen så grundig, da kan den bli like glatt som en vanlig potetmos. Det skal være hele potetbiter i mosen.

Smak til med epleeddik, salt og pepper.

Yoghurt naturell med urter

Rør yoghurt sammen med frisk sitronsaft, salt og pepper.

Gressløkolje

Blend druekjerneolje sammen med 1 bunt gressløk.

Anretning

Fordel den grove potetmosen på fire varme tallerkener, og fordel yoghurten over med en skje, og deretter gressløkolje. Dryss ristede mandler, stekt bacon og krydderurter ut over mosen, og riv til sist litt sitronskall over retten.

Vel bekomme!

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet