Kyllingtomatgryte med poteter

Denne gryten er en enkel, sunn og smakfull hverdagsrett som er rask og lage.

Foto: Jens Blom / NRK

Kyllingtomatgryte med poteter

En gryte som lager seg selv er perfekt i hverdagen. Alt du trenger å gjøre er å blande alt i gryten og la den stå og putre i en halvtime.

Slik gjør du

Varm opp rapsoljen på middels varme i en stor gryte, for eksempel en jerngryte. Ha i den hakkede løken. La løken surre til den blir blank. Ha i kyllingen og stek den sammen med løken et par minutter. Bland inn melet og ha i tomatene, poteter og gulrøtter. La retten stå og småkoke under lokk i 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og potetene møre. Ha i bønnene og honningen. La gryten småkoke på svak varme i 5 minutter. Dersom gryten er for tykk, kan du ha i litt vann. Smak til med salt og pepper.

Tips

Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av retten, kan du piffe den opp på følgende måte.

  • Ha i 2-3 finhakkede hvitløksfedd sammen med rødløken.
  • Erstatt de hermetiske tomatene med hakkede eller skåldede tomater.
  • La retten koke sammen med en god bunt hakket basilikum.
  • Bruk litt fløte eller kokosmelk.
  • Varier med krydder som garam masala, spisskummen, ingefær eller karri.
  • Bruk koriander i stedet for basilikum.

Er du interessert i flere sunne hverdagsretter fra NRK Puls?

Kilde: Ernæringsfysiolog Lise von Krogh