Chana masala

Indisk middag med mange gode smaker.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Chana masala

Chana masala er en indisk kikertgryte. Den passer godt sammen med nystekt brød, ris eller salat.

Slik gjør du

Finhakk løken og legg den til side så lenge. Hakk hvitløk og finsnitt chilien. Mos hvitløk, ingefær, chili og sitronsaft sammen i en morter (eller bruk krydderboksen til stavmikseren).

Rist sennepsfrø, spisskummen, koriander og pepper i en tørr, varm panne til det dufter aromatisk. Knus deretter krydderne i en morter.

Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk olje eller klaret smør. Tilsett løken og fres løken over middels høy varme til løken blir bløt, gyllenbrun og karamellisert (ca. 10 minutter). Istedenfor å tilsette mer olje, kan du tilsette en spiseskje vann underveis hvis løken virker tørr.

Tilsett hvitløkblandingen og rør godt. Rør inn de ristede krydderne, garam masala, gurkemeie og salt. Fres alt sammen under omrøring i et lite minutt. Hell i tomater, tilsett skylte (og godt avrente) kikerter og 1 dl vann.

Kok opp, dekk til med et løstsittende lokk, og la det hele småputre i ca. 30 minutter til sausen har tyknet. Rør jevnlig. Smak til med salt og rør til slutt inn hakket koriander.

Topp med en stripe kokosmelk før servering.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»