Serum.Placeholder.Image /

Multimedia

Fikk de overlevende etter Utøya og Regjeringskvartalet den oppfølgingen som norske myndigheter lovet? I løpet av tre år delte Staten ut 180 millioner kroner til norske kommuner for å hjelpe de som er berørt av terroren. Brennpunkt har fulgt 22. juli-pengene ut i Kommune-Norge, og møtt mennesker som fortsatt sliter med åpne sår, tre år etter norgeshistoriens største terrorangrep.
Hassan er 18 år og drømmer om å bli megler. Han sier det ikke er så farlig hvem han skal gifte seg med, bare hun er pakistansk, muslim og villig til å pleie foreldrene hans når de blir gamle. Abu er født og oppvokst i Norge, men ingen har noen gang regnet ham for å være norsk. Hvorfor skal han ikke da gifte seg med ei jente fra hjembyen i Pakistan, slik moren så gjerne vil? Arrangert? Tvang? Kjærlighet? Unge norskpakistanere sliter med å innfri kulturelle forpliktelser, familiens forventninger og egne ønsker for hva som vil gi dem et godt liv.

Flere saker

Odontologisk institutt - Brennpunkt har kartlagt patentvirksomheten til tre av professorene ved Det odontologiske fakultetet på Universitetet i Oslo. - Foto: NRK /

Professorer søkte om patenter uten å melde fra til UiOs patentorgan

Flere professorer ved Det odontologiske fakultetet har søkt om patenter på sine oppfinnelser uten at de er registrert hos Universitetets organ for patentrettigheter. – Vi ser alvorlig på manglende innmelding til registeret i Inven2, sier Riksrevisjonen. – Vi har vært åpne om våre patenter, svarer professorene.

Les saken