NRK Fordypning - Dokumentarer og dybdejournalistikk

Multimedia

Afrikanske kvinner blir grovt utnyttet som sex-slaver i Europa. Da Yasmin meldte seg for norsk politi, var hun 27 år, analfabet og så syk at hun neppe noen gang kunne få en normal jobb. Hun flyktet fra en mann som har traffikert henne Europa rundt som sex-slave. Norske politikere lover at de som våger å vitne om sine bakmenn skal få beskyttelse, men Yasmins framtid er like usikker nå som da hun var tvunget til å leve som prostituert.
Sist høst inviterte Rema-sjef Ole Robert Reitan over 500 kjøpmenn til Las Vegas for å feire seg selv i fire dager til ende. I løpet av én generasjon er Reitan-familien blitt en av landets rikeste på å selge billige matvarer. Derfor kunne Rema arrangere tidenes beachparty i kasinobyen. Brennpunkt følger de beinharde forhandlingene mellom kjeder og leverandører som vil sikre seg best mulig plass i butikkhyllene. Hvorfor havnet 15 tonn fersk og fin sjokolade på søpla? Og hva betyr spillet på bakrommet for prisene og matutvalget som møter oss i butikken, hver dag, året rundt?

Flere saker

Petter Haas Brubakk

– Haster å få på plass lov om god handelsskikk

I over to år har et nytt lovforslag ligget klar. Lov om god handelsskikk skal regulere forhandlingene mellom dagligvarekjedene og leverandørene. Målet er å gi forbrukerne bedre utvalg, tilgjengelighet og kvalitet og lavere priser. Nå krever NHO at loven vedtas og følges opp.

Les saken
Anders Sømme Hammer

Tre filmer om radikalisering

Filmskaper Anders Sømme Hammer har gjennom tre Brennpunkt-dokumentarer forsøkt å forstå hva som gjør noen i stand til å drepe. – Filmene handler om radikaliseringprosesser i Afghanistan, Norge og Irak og Syria. Det var ikke et bevisst valg fra starten av, det har heller vært slik at filmene speiler noe av det jeg har vært mest opptatt av fra 2011 til i dag, forteller Sømme Hammer.

Les saken