NRK Meny

Fengsel i Norge

 • Mener de blir utsatt for rasisme

  Innsatte i Kongsvinger fengsel sier de blir utsatt for diskriminering og rasisme. Det går fram av en ny forskningsartikkel, melder VG. Fengselet ble i 2012 etablert som Norges eneste fengsel utelukkende for utenlandske innsatte.

 • Frykter for sikkerheten

  Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund frykter at ytterligere budsjettkutt vil gå på bekostningen av sikkerheten til ansatte og innsatte i norske fengsler. I fjor var det rekordmange voldsepisoder mot ansatte i norske fengsler, skriver Dagbladet.

 • Frp vil auke straff til 26 år

  Regjeringa kjem til å gjere eit nytt forsøk på å auke maksimalstraffa til 26 år fengsel, varslar Framstegspartiet ifølge NTB. Tidlegare i år røysta Stortinget ned eit forslag om å auke straffa frå 21 til 26 års fengsel.

 • Stor psykologmangel i fengslene

  Én av tre innsatte i fengsel har stort behov for psykologhjelp, men likevel finnes det ikke psykologer i over halvparten av landets fengsler. – Et stort problem, sier assisterende direktør Leif Waage i kriminalomsorgen region Vest.

 • Vil gjøre Trandum til fengsel

  Transittmottaket på Trandum vurderes overført til Kriminalomsorgen, skriver Klassekampen. Det slår utvalget bak en ny politireform fast. Mottaket som i dag huser familier med midlertidig opphold står dermed i fare for å bli mer liknende et fengsel.

  Omtrent annet hvert minutt letter eller lander et fly ved siden av Trandum
  Foto: Anders Leines / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no