NRK Meny

Fengsel i Norge

 • For mange fanger isoleres

  Sivilombudsmann Aage Thor Falkanger mener det er urovekkende mange isolerte innsatte ved Åna fengsel, og at mange av disse har psykiske lidelser. Innsatte som fryktes å begå selvmord trenger behandling framfor en glattcelle, mener sivilombudsmannen.

  Åna fengsel
  Foto: Eirik Gjesdal / NRK
 • SV vil hindre nedlegging

  SV og Senterpartiet ber i dag regjeringa om å utsetja nedlegginga av soningstilbodet ved Bergen fengsel, avdeling Osterøy. Partia meiner det er viktig å kartleggja behovet før ein legg ned soningsplassar på Vestlandet.

 • Skarp kritikk av Åna fengsel

  Urovekkende og bekymringsfullt skriver Sivilombudsmannen om soningsforholdene ved Åna fengsel etter et uanmeldt besøk. Den 40 sider lange rapporten etter besøket lister opp 29 anbefalinger om forbedring.

 • Fengselsansatte roper varsku

  Med mål om å effektivisere og avbyråkratisere kriminalomsorgen, har regjeringen kuttet budsjettene med 200 millioner kroner de siste fire årene. – Det er ikke mer å hente, sier Asle Aase, som er nestleder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund til NTB.

 • Bekymret over isolerte fanger

  Etter et uanmeldt besøk ved Ullersmo er sivilombudsmann Aage Thor Falkanger bekymret for dem som sitter isolert. De sitter alene i 23 timer eller mer i døgnet og lever under kritikkverdige hygieniske forholder ifølge en rapport, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no