Fengselscelle i Mandal fengsel.

Fengsel i Norge

Oppsummert

Kriminalomsorgen har ansvar for å fullbyrde de reaksjoner domstolene har besluttet. Dette skjer blant annet ved bruk av fengselsstraff, forvaring, samfunnsstraff og varetektsfengsling. I 2021 er det 49 fengsler i drift i Norge.

 • Fengsel solgt i heftig budrunde

  Arendal fengsel er solgt for 12,7 millioner kroner. Det er 4,6 millioner kroner over prisantydningen. Det ble lagt inn 23 bud fra tre interessenter, opplyser Statsbygg. 50 kjøpere meldte interesse da eiendommen ble lagt ut.

 • Vil ha ny soning for syke fanger

  Aps forslag om en ny soningsform for de aller sykeste høster applaus fra SV. Senterpartiet mener forslaget er interessant. Ap går til valg på et partiprogram der de skriver at de vil «etablere sikkerhetshjem for forvaringsdømte i tett samarbeid med helseforetakene», skriver Klassekampen. I flere år har rettspsykiater Randi Rosenqvist tatt til orde for en ny type institusjon for syke straffedømte.

 • Varsler rettssak om nakensjekk

  Over 30 innsatte i fengsler i norske fengsler mener de er utsatt for ulovlig nakenvisitasjon og ydmykende behandling, og de vil ha erstatning, skriver Bergens Tidende. Advokat Maria Hessen Jacobsen varsler søksmål mot Staten.

 • Mann i tjueåra døde i fengselsbrann

  Det var en innsatt i 20-åra fra Salten som døde etter en brann i Mosjøen fengsel sist fredag. Politiet sier de etterforsker saken bredt og at det er foretatt en rekke avhør. I tillegg har politiet vært på stedet med kriminalteknikere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no