NRK Meny

Fengsel i Norge

 • Skarp kritikk av Åna fengsel

  Urovekkende og bekymringsfullt skriver Sivilombudsmannen om soningsforholdene ved Åna fengsel etter et uanmeldt besøk. Den 40 sider lange rapporten etter besøket lister opp 29 anbefalinger om forbedring.

 • Fengselsansatte roper varsku

  Med mål om å effektivisere og avbyråkratisere kriminalomsorgen, har regjeringen kuttet budsjettene med 200 millioner kroner de siste fire årene. – Det er ikke mer å hente, sier Asle Aase, som er nestleder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund til NTB.

 • Bekymret over isolerte fanger

  Etter et uanmeldt besøk ved Ullersmo er sivilombudsmann Aage Thor Falkanger bekymret for dem som sitter isolert. De sitter alene i 23 timer eller mer i døgnet og lever under kritikkverdige hygieniske forholder ifølge en rapport, melder NTB.

 • Mener de blir utsatt for rasisme

  Innsatte i Kongsvinger fengsel sier de blir utsatt for diskriminering og rasisme. Det går fram av en ny forskningsartikkel, melder VG. Fengselet ble i 2012 etablert som Norges eneste fengsel utelukkende for utenlandske innsatte.

 • Frykter for sikkerheten

  Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund frykter at ytterligere budsjettkutt vil gå på bekostningen av sikkerheten til ansatte og innsatte i norske fengsler. I fjor var det rekordmange voldsepisoder mot ansatte i norske fengsler, skriver Dagbladet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no