NRK Meny

Fengsel i Norge

 • Én av fem åpne for dødsstraff

  Nærmere hver tredje norske mann – og 23 prosent av befolkningen totalt – åpner for bruk av dødsstraff, ifølge en ny undersøkelse gjort av Respons Analyse på oppdrag for Amnesty Norge, skriver Vårt Land. Tusen personer deltok i undersøkelsen.

 • Fengsel bryter arbeidsmiljøloven

  Halden fengsel bryter arbeidsmiljøloven og må rydde opp i bruddene på arbeidstidsbestemmelsene innen 15. januar, om de skal unngå bøter fra Arbeidstilsynet. Fengslet sier de alt har gjennomført tiltak som har redusert antall brudd.

 • Stor økning i fengselsvold

  Vold og trusler har økt til det dobbelte i år i Agder og Rogaland. En betjent ved fengslet i Kristiansand ble angrepet med kniv og fikk kuttskade i august. I fjor var det 55 saker mot 100 så langt i år.

 • Mange i forvaring for sedelighet

  Siden 2002 er 253 personer blitt dømt til forvaring i Norge. Over halvparten er dømt for seksualforbrytelser. Det viser tall P4 har fått fra Kriminalomsorgens høyskole og utdanningssenter. I starten av 2017 satt 94 personer på forvaringsdom.

 • Modulfengsler gir 181 nye plasser

  405 domfelte står i soningskø – flere enn ved utgangen av fjoråret. To nye modulfengsler står nå klare for å bøte på situasjonen. To nye fengselsavdelingene ved Eidsberg i Østfold og Ullersmo i Akershus har henholdsvis 85 og 96 celler, ifølge Statsbygg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no