Hopp til innhold

Bare blåbær

Det bugner av blåbær både til skogs og til fjells. Dette er en av de beste sesongene på lenge i store deler av landet. Så nå er det bare å fråtse i sunne og gode bær.

Blåbær egner seg godt til å fryse. I alle oppskriftene kan du bruke frosne bær.

blåbærruter

Oppskriften på disse kjempegode blåbærrutene finner du nederst i artikkelen.

Foto: Marit Hegle

Gjærbakst med blåbær

Blåbærstangen lages som en rullekake. Den fylles med friske blåbær og marsipan.

Uimotståelige, saftige muffins

Muffinsene er fylt med vaniljekrem og bær, og du kan gjerne bruke bringebær sammen med blåbærene.

Blåbærsaft

Det er alltid godt å ha litt god saft på lager. Fryser du ned bærene, kan du lage saft litt etterhvert.

Luksuspinnebrød

Helt vanlig pinnebrød fylt med bær gir ekstra luksus. Kanskje kan du bruke av dagens nyplukkede.

Deilig terte

Det går fint med både selvplukkede bær og blåbær fra butikken i Lise Finckenhagens terte med blåbær og mandelfyll.

Kake til fest

Det er flere lag med gode smaker i denne lekre ostekaken.

Chutney

Blåbærchutney er supert tilbehør til indiske retter, men passer også godt til andre ting. Prøv den til ost.

Enkel blåbærkake

Knasende sprø smuldrekake som smaker himmelsk.