Ostekake med blåbær og sitron

Ostekaken blir veldig flott pyntet med gauksyre.

Foto: Marit Hegle

Ostekake med blåbær og sitron

Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron.

Slik gjør du

Bunn

Knus kjeksen til den er helt pulverisert. Du kan bruke en hurtigmikser, eller du kan legge kjeksene i en tykk plastpose, presse ut all luften og rulle over med et kjevle. Rør inn kanel. Smelt smør og bland det godt sammen med kjeksen.

Press blandingen godt ned i en kakeform på 22 centimeter. Prøv å få bunnen så jevn som mulig. Kle innsiden av kakeformen din med bakepapir eller blank plaststrips, dette må du ikke gjøre, men det gjør det lettere å fjerne formen og gir et jevnere resultat.

Plasser formen i kjøleskapet mens du lager ostemassen.

Ostekake lag 1

Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Tin 100 gram blåbær og kjør de til en glatt masse med en stavmikser eller en hurtigmikser.

Pisk sammen 1 desiliter (cirka 90 gram), rømme, 100 gram kremost, 40 gram melis og en teskje vaniljesukker. I en annen bolle pisker du bløt krem av 1 dl kremfløte.

Ta av 2 spiseskjeer av blåbærpureen, og varm den i en kjele til den begynner å ryke. Klem vannet ut fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme pureen. Rør så inn resten av blåbærpureen. Det er viktig at du rører godt slik at gelatinen blir helt jevnt fordelt.

Rør blåbærpureen inn i oste- og rømmeblandingen. Rør til slutt inn kremen. Hell blandingen over kjeksbunnen. Rist forsiktig på formen, slik at ostemassen fordeler seg helt jevnt. Sett kaken kjølig i 30 minutter før du fortsetter med neste lag.

Ostekake lag 2

Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Tin 40 gram blåbær og kjør de til en glatt masse med en stavmikser eller en hurtigmikser.

Pisk sammen 1 desiliter (cirka 90 gram) rømme, 100 gram kremost, 40 gram melis og en teskje vaniljesukker. I en annen bolle pisker du bløt krem av 1 desiliter kremfløte.

Ta 2 spiseskjeer av blåbærpureen og varm den i en kjele til det begynner å ryke. Klem vannet ut fra gelatinplatene og rør de inn i den varme pureen. Rør inn resten av blåbærpureen. Det er viktig å røre godt, slik at gelatinen blir helt jevnt fordelt.

Rør blåbærpureen inn i oste- og rømmeblandingen. Rør til slutt inn kremen. Hell blandingen over kaken. Rist forsiktig på formen slik at ostemassen fordeler seg helt jevnt. Sett kaken kjølig i 30 minutter før du fortsetter med siste lag.

Ostekake lag 3

Legg 2 plater gelatin i kaldt vann.

Pisk sammen 1 desiliter (cirka 90 gram) rømme, 100 gram kremost, 50 gram melis og en teskje vaniljesukker. I en annen bolle pisker du bløt krem av 1 desiliter kremfløte.

Varm opp sitronsaft og sitronskall i en kjele til det begynner å ryke. Klem vannet ut fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme sitronsaften.

Rør sitronsaften inn i oste- og rømmeblandingen. Rør til slutt inn kremen. Hell blandingen over kaken. Rist forsiktig på formen slik at ostemassen fordeler seg helt jevnt. Sett kaken kjølig i 30 minutter før du pynter den.

Pynt

Topp kaken med friske blåbær. Hvis du har frisk kløver kan du også pynte med det i tillegg.

Kilde: Marit Hegle