Slik gjør du
Bunn
Knus kjeksen til den er helt pulverisert. Du kan bruke en hurtigmikser, eller du kan legge kjeksene i en tykk plastpose, presse ut all luften og rulle over med et kjevle. Rør inn kanel. Smelt smør og bland det godt sammen med kjeksen.
Press blandingen godt ned i en kakeform på 22 centimeter. Prøv å få bunnen så jevn som mulig. Kle innsiden av kakeformen din med bakepapir eller blank plaststrips, dette må du ikke gjøre, men det gjør det lettere å fjerne formen og gir et jevnere resultat.
Plasser formen i kjøleskapet mens du lager ostemassen.
Ostekake lag 1
Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Tin 100 gram blåbær og kjør de til en glatt masse med en stavmikser eller en hurtigmikser.
Pisk sammen 1 desiliter (cirka 90 gram), rømme, 100 gram kremost, 40 gram melis og en teskje vaniljesukker. I en annen bolle pisker du bløt krem av 1 dl kremfløte.
Ta av 2 spiseskjeer av blåbærpureen, og varm den i en kjele til den begynner å ryke. Klem vannet ut fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme pureen. Rør så inn resten av blåbærpureen. Det er viktig at du rører godt slik at gelatinen blir helt jevnt fordelt.
Rør blåbærpureen inn i oste- og rømmeblandingen. Rør til slutt inn kremen. Hell blandingen over kjeksbunnen. Rist forsiktig på formen, slik at ostemassen fordeler seg helt jevnt. Sett kaken kjølig i 30 minutter før du fortsetter med neste lag.
Ostekake lag 2
Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Tin 40 gram blåbær og kjør de til en glatt masse med en stavmikser eller en hurtigmikser.
Pisk sammen 1 desiliter (cirka 90 gram) rømme, 100 gram kremost, 40 gram melis og en teskje vaniljesukker. I en annen bolle pisker du bløt krem av 1 desiliter kremfløte.
Ta 2 spiseskjeer av blåbærpureen og varm den i en kjele til det begynner å ryke. Klem vannet ut fra gelatinplatene og rør de inn i den varme pureen. Rør inn resten av blåbærpureen. Det er viktig å røre godt, slik at gelatinen blir helt jevnt fordelt.
Rør blåbærpureen inn i oste- og rømmeblandingen. Rør til slutt inn kremen. Hell blandingen over kaken. Rist forsiktig på formen slik at ostemassen fordeler seg helt jevnt. Sett kaken kjølig i 30 minutter før du fortsetter med siste lag.
Ostekake lag 3
Legg 2 plater gelatin i kaldt vann.
Pisk sammen 1 desiliter (cirka 90 gram) rømme, 100 gram kremost, 50 gram melis og en teskje vaniljesukker. I en annen bolle pisker du bløt krem av 1 desiliter kremfløte.
Varm opp sitronsaft og sitronskall i en kjele til det begynner å ryke. Klem vannet ut fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme sitronsaften.
Rør sitronsaften inn i oste- og rømmeblandingen. Rør til slutt inn kremen. Hell blandingen over kaken. Rist forsiktig på formen slik at ostemassen fordeler seg helt jevnt. Sett kaken kjølig i 30 minutter før du pynter den.
Pynt
Topp kaken med friske blåbær. Hvis du har frisk kløver kan du også pynte med det i tillegg.
Kilde: Marit Hegle