Fastelavns donuts Donuts har tatt Norge med storm. De skal være lubne og gode og de kan fylles med krem eller syltetøy eller begge deler. Så kjør på og lag fastelavns donuts!
Fristende gjærbakst Steng kulda ute og lag deg en god gjærdeig. Så kan du kose deg med lun bakst til kaffen eller kakaoen. La deg friste av disse gode oppskriftene på boller og kringler. Av Kristin Eriksen
Prinsessekake med alt som er godt Tenk deg små kanelsnurrer satt i en rund form med vaniljekrem mellom. Når prinsessekaken er ute av ovnen og har blitt avkjølt bringer Lise Finckenhagen den til nye høyder med karamellsaus.
Rabarbrastang Rabarbrasyltetøyet har en frisk syrlig smak som passer godt i søt gjærbakst. Sammen med oppskriften på rabarbrastang får du også oppskrift på rabarbrasyltetøy med eple.
Tareqs kaldhevede kanelboller De er helt enkelt fantastiske og praktiske. Kanelbollene kaldheves i kjøleskapet over natten.
Wienerkringle med mandelfyll Wienerkringle er en gammel og ærverdig klassiker som alltid faller i smak. Deigen krever både tid og innsats, men den serveres til gjengjeld med en raus porsjon stolthet og glede.
Bollar og muffins med det vesle ekstra Bollar og muffins kan smaka endå betre med rosiner, bær, vaniljekrem, lakris, nøtter, ostekrem eller marengs. Du står fritt til å velje. Av Siri Bjelland Berven
Brusbollekake Putt appelsinbrus, sjokolade, vaniljekrem og appelsin i gjærbaksten – og dermed har du høytidens ultimate påskekake!
Finn fram grillen! Børst støvet av grillen. Det er sommer, sol og varmt i store deler av landet. Det meste smaker bedre på grillen, enten det går i kjøtt, fisk eller grønnsaker. Av Kristin Eriksen
Laksespyd med søt chilisaus og jordbær- og avokadosalat Saftige laksespyd penslet med søt chilisaus er enkelt å tilberede, lette å like og de er klare på få minutter. En frisk og sødmefull salat med jordbær og avokado er supert tilbehør til denne vårlige retten fra Lise Finckenhagen.
Skamdeilig scampi med urtesmør Denne sofistikerte og koko-deilige scampiretten med kokos fikk jeg servert langt inne på Finnmarksvidda. Etter en time med snøskuter åpenbarer en liten koselig hytte seg. Der serverer globetrotter og matelsker Sander Jakola meg min nye favoritt.
Jordbærterte med hjemmelaget vaniljekrem Sverre Sætre forklarer deg hvordan du lager den gode vaniljekremen fra bunnen av. Og gir deg tips om hvordan du får tynn bunn til jordbærterten.
Kringle med pekannøtter, valnøtter og rosiner Dugnaden blir en sosial møteplass når det serveres noe godt i pausen. Men denne kringlen duger like godt til helgekosen. Prøv oppskriften på dugnadstang – kringle av gjærdeig – fra Lise Finckenhagen.