Kveitebollar frå Ingrid Espelid Hovig Ingenting er så godt som nysteikte, luftige og lette kveitebollar. Denne oppskrifta slår aldri feil, vel å merke viss vi berre gir gjærdeigen lun nok atmosfære og god nok tid til å utvikle seg.
Boller med to farger, vaniljekrem og gelé Disse lekre bollene består av todelt hvetedeig med vaniljekrem og solbærgelé. «Finalebollene» er siste tekniske oppgave i TV-serien «Bakemesterskapet». Dette er ikke for deg som liker å ta ting på «gefylen». Her er det presisjon som gjelder.
Kardemommeknuter Skillingsbolle eller kanelsnurrer? I TV-serien «Bakemesterskapet» lager de kardemommeknuter. Søte, saftige og flotte knuter.
Kringlevridd bakst på lur Kringle i frysen. Kjapt tint – og servert lun og god til uventa gjester. Kringler er undervurderte og blir altfor sjeldan serverte i desse dagar. Set i gang og kringlevri. Av Ingvill Bjorland
Vikings skoleboller Hvilke andre eliteserielag har sin egen bakst? Det har Viking, takket være Dag Helge Veberg. Og de har blitt så populære at han må bake hundrevis før hver hjemmekamp.
Fastelavns donuts Donuts har tatt Norge med storm. De skal være lubne og gode og de kan fylles med krem eller syltetøy eller begge deler. Så kjør på og lag fastelavns donuts!
Fristende gjærbakst Steng kulda ute og lag deg en god gjærdeig. Så kan du kose deg med lun bakst til kaffen eller kakaoen. La deg friste av disse gode oppskriftene på boller og kringler. Av Kristin Eriksen
Prinsessekake med alt som er godt Tenk deg små kanelsnurrer satt i en rund form med vaniljekrem mellom. Når prinsessekaken er ute av ovnen og har blitt avkjølt bringer Lise Finckenhagen den til nye høyder med karamellsaus.
Rabarbrastang Rabarbrasyltetøyet har en frisk syrlig smak som passer godt i søt gjærbakst. Sammen med oppskriften på rabarbrastang får du også oppskrift på rabarbrasyltetøy med eple.