Farmor Jorunds blåbærpai

Blåbærpai etter oppskrift fra farmor.

Foto: Rubicon / NRK

Farmor Jorunds blåbærpai

Blåbærpaien serveres med pisket crème fraîche blandet med sitronskall. Saga Nordin bakte farmors blåbærpai i TV-serien Familiekokkene.

Slik gjør du

Visp egg og sukker sammen. Ha i smeltet smør, hvetemel og bakepulver og bland sammen. Smør formen og ha på et tynt lag mel. Hell blandingen paiformen. Sørg for at den blir jevnt fordelt i bunnen og opp langs kanten.

Bland blåbær og sukker sammen. Fordel blåbærene jevnt og flatt formen. Sett paien i ovnen og bak på 175 grader i cirka 20 minutter.

Rasp sitronskall og bland med crème fraîche. Visp til kremen tykner.

Server paien med crème fraîche og pynt med spiselige blomster.

Kilde: Familien Nordin i TV-serien «Familiekokkene»/NRK