Slik gjør du
Bland mel, finkornet sukker og bakepulver i en bolle. Kutt smøret opp i små terninger og smuldre det inn i melblandingen sammen med eggeplommen. Smuldre til konsistensen minner om sand. Dekk deigen med plastfolie og plasser i kjøleskapet i minst en time.
Rør sammen blåbær, sitronskall, sitronsaft og sukker.
Kle en kvadratisk form på 20x20 cm, eventuelt en rund form på 22 cm, med bakepapir i bunn og på sider.
Klem 2/3 av smuldrebunnen jevnt utover bunnen.
Fordel blåbærene jevnt over bunnen. Ikke ta med saften, kun bærene.
Fordel små klatter av vaniljekrem jevnt over blåbærene.
Rør inn en spiseskje brunt og en spiseskje sukker i den delen av smuldredeigen du har igjen. Smuldre deigen jevnt over kaken.
Stekes midt i ovnen på 190 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken til romtemperatur på kjøkkenbenken og plasser den så i kjøleskap i minst en time før du løsner den fra formen og skjærer den opp i fine biter.
Tips
Kaken kan eventuelt serveres varm, men da blir det vanskelig å lage fine biter.
Kilde: Marit Hegle