Raude kinn, småsveitte kroppar og latter i godpraten. Forventninga når turmaten skal fram. Og den skal helst vere kjempegod – og lettvinn. Vel blant 10 nydelege nister.
Du kan drikke kakao, eller du kan drikke KAKAO. Lek deg med salt, smør, appelsin eller krydder – og du får spennende sjokoladedrikker.
Nordmenn går tur heile året, men du kan òg laga maten ute. For kokk Julie Kristin Folke-Olsen er matlaginga ein viktig del av turen.
Kokk Julie Kristin Folke-Olsen oppfordrar oss til å bruka nærområda våre til turgåing. Ho meiner òg turen blir finare om du lagar maten ute i naturen.
Julie Kristin Folke-Olsen frå Kristiansund jobbar som kokk og brukar fritida på tur. Då har ho som regel med seg mat. Nokre gonger lagar ho det litle ekstra, som deilig turpizza.
Turmaten er sjølve høgdepunktet for mange små og store turgåarar. Og me trur me kan sei «alle», viss du går for denne godte-varianten.
Jørn Hoel elsker kylling og her er oppskriften på kylling som turmat i tre versjoner. Buljong på termosen, kokt og stekt kyllinglår og en rett-i-koppen kylling med buljong og grønnsaker.
Softis er godt året rundt – også om vinteren. Lag softis ved hjelp av snø på kun 15 minutter.
Kortreist tur er kos, og nå vil vi ut i skog og park i all slags vær. Og uten mat og drikke ...