Kongemat til påsketuren – 10 sterke forslag Raude kinn, småsveitte kroppar og latter i godpraten. Forventninga når turmaten skal fram. Og den skal helst vere kjempegod – og lettvinn. Vel blant 10 nydelege nister. Av Ingvill Bjorland
Kakao – fire smellgode sjokoladedrikker Du kan drikke kakao, eller du kan drikke KAKAO. Lek deg med salt, smør, appelsin eller krydder – og du får spennende sjokoladedrikker. Av Ingvill Bjorland
Taco med kikerter og grønsaker Nordmenn går tur heile året, men du kan òg laga maten ute. For kokk Julie Kristin Folke-Olsen er matlaginga ein viktig del av turen.
Turkost med energi Kokk Julie Kristin Folke-Olsen oppfordrar oss til å bruka nærområda våre til turgåing. Ho meiner òg turen blir finare om du lagar maten ute i naturen.
Meksikansk turpizza Julie Kristin Folke-Olsen frå Kristiansund jobbar som kokk og brukar fritida på tur. Då har ho som regel med seg mat. Nokre gonger lagar ho det litle ekstra, som deilig turpizza.
Banan- og sjokoladesandwich Turmaten er sjølve høgdepunktet for mange små og store turgåarar. Og me trur me kan sei «alle», viss du går for denne godte-varianten.
Tre ganger kylling på tur Jørn Hoel elsker kylling og her er oppskriften på kylling som turmat i tre versjoner. Buljong på termosen, kokt og stekt kyllinglår og en rett-i-koppen kylling med buljong og grønnsaker.
Softis i snøen Softis er godt året rundt – også om vinteren. Lag softis ved hjelp av snø på kun 15 minutter.
Ni oppskrifter til vinterturene Kortreist tur er kos, og nå vil vi ut i skog og park i all slags vær. Og uten mat og drikke ... Av Torunn Grymer