Taco med kikerter og grønsaker Nordmenn går tur heile året, men du kan òg laga maten ute. For kokk Julie Kristin Folke-Olsen er matlaginga ein viktig del av turen.
Turkost med energi Kokk Julie Kristin Folke-Olsen oppfordrar oss til å bruka nærområda våre til turgåing. Ho meiner òg turen blir finare om du lagar maten ute i naturen.
Meksikansk turpizza Julie Kristin Folke-Olsen frå Kristiansund jobbar som kokk og brukar fritida på tur. Då har ho som regel med seg mat. Nokre gonger lagar ho det litle ekstra, som deilig turpizza.
Banan- og sjokoladesandwich Turmaten er sjølve høgdepunktet for mange små og store turgåarar. Og me trur me kan sei «alle», viss du går for denne godte-varianten.
Tre ganger kylling på tur Jørn Hoel elsker kylling og her er oppskriften på kylling som turmat i tre versjoner. Buljong på termosen, kokt og stekt kyllinglår og en rett-i-koppen kylling med buljong og grønnsaker.
Softis i snøen Softis er godt året rundt – også om vinteren. Lag softis ved hjelp av snø på kun 15 minutter.
Ni oppskrifter til vinterturene Kortreist tur er kos, og nå vil vi ut i skog og park i all slags vær. Og uten mat og drikke ... Av Torunn Grymer
Ti tips til matpakken Skolestart trenger ikke å bety kjedelig nistemat. Med enkle grep kan matpakken bli noe store og små gleder seg til. Av Hanne Høyland
Cowboygryte med kalkun og surdeigsbrød Med alle ingrediensene i én gryte blir denne cowboygryta den perfekte turrett. Tilbered den på bålet og nyt den ute. Surdeigsbrødet kan stekes i glørne.
Ørret med asiatiske smaker Lise Finckenhagen lager fisken med paprika, gulrot og brokkoli, men du kan godt bruke asparges, bønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp i stedet.
Kyllingsalat med marinert rødløk En mettende salat med noe sprøtt, noe mykt, noe friskt og noe søtt. Kyllingsalaten serveres med dressing på crème fraîche.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Når du vil invitere til helgebrunsj Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords. Av Kristin Eriksen