Plukk og sylt sopp, bær og grønsaker Nå er tida for saft og syltetøy. Og du må også dyrke den herlege kjensla av å bruke alt. Sylt det du har, og lag nydeleg tilbehøyr til både middag og salatar. Av Ingvill Bjorland
Plommer på glass Friske og søte plommer i krydderlake er nydelig til dessert, som tilbehør til kaker, modne oster, svinekjøtt eller andre retter hvor det kan være godt med noen søte og friske innslag.
Plommesyltetøy Plommer gir godt syltetøy, og har du glas så kan du ta vare på den gode smaken lenge. Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak.
Tindvedmarmelade Deilig marmelade som passer både til brødskiva og osten. Her blander vi tindveden med gulrøtter.
Fiken- og rosinmarmelade med rødvin Fiken og rosiner kokt i rødvin blir nydelig marmelade som passer godt til blåmuggosten.
Blåbærsaft Med frosne bær kan du lage herleg heimelaga saft når det passar deg. Blåbærsaft smakar alltid godt.
Deilig druemarmelade Det er ikke grenser for hvor god druemarmelade man kan lage av de sureste druer. Legg til noen fiken, pærer og god vin, og du har en perfekt marmelade.
Rødløkskompott Rødløkskompott er ypperlig ved siden av søndagsmiddagen, men også til pølser og hamburgere. Tilbehøret har lang holdbarhet.
Lær deg triksene som gjør rognebær spiselig De er sure, trenger helst en frostnatt, og fungerer ikke uten sukker. Likevel: Rognebær burde vi spist oftere, mener både botanikeren og kokken. Av Mari Rollag Evensen, Eirin Larsen og Anders Fehn
Kikertsuppe med eple og karri Det er mange grunner til å nyte kikertsuppe med eple og karri. Suppen varmer godt i kroppen, den er stappfull av proteiner, kjernesunn og den koster ikke mer enn en tyggegummipakke!
Tilslørte plommer Tilslørte bondepiker lages vanligvis med eplekompott. I denne oppskriften med plommekompott krydrer Lise Finckenhagen plommene med vanilje, kanel og kardemomme.
Nydelige lammeskanker Mens lammeskankene godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bord og forberede festen. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.
Supertynn Club sandwich Et klassisk smørbrød i sin beste utgave, med alle smaker i hver eneste bit. Til lunsj eller som en kveldsrett – prøv Strömsös supertynne club sandwich!
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.