Slik gjør du
Kok opp frosne blåbær i ei panne saman med vatnet, og la det putre ca. 10 minuttar. Hell blandinga gjennom eit sileklede for bær eller eit handkle, og over i ei anna panne. La safta renne godt av – gjerne i 30 minutt.
Tilsett den avrente safta ca. 300 g sukker og kok opp på nytt. La safta koke nokre minuttar så sukkeret får løyst seg skikkeleg opp.
Hell safta over på steriliserte glasflasker. Reingjer flasketuten med papir fukta i eddik. Sett på steriliserte korkar og la det kjøle seg ned.
Flaska må oppbevarast mørkt og kjølig.
Tips
Når du skal sterilisere flaskene må du legge flaskene i kald bakaromn, og varme opp omnen til 120 grader. Elles vil flaskene knuse.
Du kan også bruke oppskrifta og framgangsmåten her til andre bærtypar, som bringebær, rabarbra, plommer og rips.