Laster innhold, vennligst vent..

SJÅ VIDEO: Slik lagar du blåbærsaft.

Blåbærsaft

Med frosne bær kan du lage herleg heimelaga saft når det passar deg. Blåbærsaft smakar alltid godt.

Slik gjør du

Kok opp frosne blåbær i ei panne saman med vatnet, og la det putre ca. 10 minuttar. Hell blandinga gjennom eit sileklede for bær eller eit kjøkkenhandkle, og over i ei anna panne. La safta renne godt av – gjerne i 30 minutt.

Tilsett den avrente safta ca. 300 g sukker og kok opp på nytt. La safta koke nokre minuttar så sukkeret får løyst seg skikkeleg opp.

Hell safta over på steriliserte glasflasker. Reingjer flasketuten med papir fukta i eddik. Sett på steriliserte korkar og la det kjøle seg ned.

Flaska må oppbevarast mørkt og kjølig.

Tips

Når du skal sterilisere flaskene må du legge flaskene i kald bakaromn, og varme opp omnen til 120 grader. Elles vil flaskene knuse.

Du kan også bruke oppskrifta og framgangsmåten her til andre bærtypar, som bringebær, rabarbra, plommer og rips.

Kilde: Kari Støfringsdal