Farmor Jorunds blåbærpai Blåbærpaien serveres med pisket crème fraîche blandet med sitronskall. Saga Nordin bakte farmors blåbærpai i TV-serien Familiekokkene.
Bare blåbær Det bugner av blåbær både til skogs og til fjells. Dette er en av de beste sesongene på lenge i store deler av landet. Så nå er det bare å fråtse i sunne og gode bær. Blåbær egner seg godt til å fryse. I alle oppskriftene kan du bruke frosne bær. Av Kristin Eriksen
Blåbærterte med mandelfyll Selv om vi kan kjøpe blåbær hele året er det noe spesielt med dem vi har plukket selv. Du kan bruke både selvplukkede bær og blåbær fra butikken i Lise Finckenhagens terte med mandelfyll.
Ostekake med blåbær og sitron Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron.
Danske «lappar» med blåbær Ikkje la havregrauten gå til spille, men bruk restane til å lage det danskane kallar «klatkager» med blåbær til snacks eller brunsj.
Havregrøt med svarthavre, blåbær og kokos Svarthavre er en svært gammel kornart, som nå dyrkes i Norge igjen. I denne oppskriften brukes svarthavre sammen med blåbær og kokos. Havregryn som er kuttet med kniver – steel cut – gir en annen konsistens enn vanlig valsede havregryn.
Blåbærruter med vaniljekrem og sprø topping Denne blåbærkaken med vaniljekrem og knasende topping er enkel å lage, og den smaker helt himmelsk.
Saftig blåbærstang Den lages som en rullekake, men dette er gjærdeig. Lise Finckenhagens oppskrift på blåbærstang inneholder friske blåbær og marsipan.
Hjemmelagde ispinner med frukt, bær og yoghurt Mats Paulsen lager ispinnene sjøl. I hans oppskrift på fire hjemmelagde ispinner finner du blåbær og eple, appelsin, kiwi, vannmelon og druer, yoghurt og bringebær og sitron, lime og mynte.
Pizza med chorizo Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Vit at melken kan være holdbar lenge etter datoen på kartongen. Det er økonomisk og klokt å bruke alt. Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Av Ingvill Bjorland
Firkløverkake Denne kaken er enkel å lage, og den blir muligens familiens nye favoritt. Her er det mye godt på en gang - en saftig mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og et tykt lag med firkløverglasur.
Havrebrød Maggi Gausels havrebrød har blitt viden kjent, fordi det er så enkelt å smelle sammen og smaker så godt. Men best av alt er det sunne innholdet i brødet.
Kyllingtomatgryte med poteter En gryte som lager seg selv er perfekt i hverdagen. Alt du trenger å gjøre er å blande alt i gryten og la den stå og putre i en halvtime.
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland