Hopp til innhold
Red Square, Moskva
Foto: Reuters

Russland

 • Medier: Russisk general skal være pågrepet for korrupsjon

  Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax er general Vadim Sjamarin siktet for å ha tatt imot bestikkelser «i stor skala». Han er ifølge nyhetsbyrået varetektsfengslet av en russisk domstol i påvente av rettssaken.

  Pågripelsen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

  Tirsdag ble det kjent at den tidligere lederen for en av Russlands avdelinger i Ukraina, Ivan Popov, var pågrepet, anklaget for «svindel i stor skala».

  Mandag ble Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu byttet ut med økonomen Andrej Belousov, og viseforsvarsminister Jurij Sadovenko ble erstattet med økonomen Oleg Savaljev.

  (NTB)

 • Grensen stenges for russiske turister

  Regjeringen strammer inn reisemulighetene for russere. Nå skal kun russiske borgere med helt spesielle behov få slippe inn i Norge.

  Endringen innebærer at politiet kan bortvise russiske borgere som omfattes av reglene. De nye reglene trer i kraft fra og med 29. mai.

  – Beslutningen om å stramme inn innreisereglene er i tråd med norsk linje om å stå sammen med allierte og partnere i reaksjonene mot Russlands ulovlige angrepskrig mot Ukraina, sier justis og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

 • Russland foreslo å endre grensa i Østersjøen

  Det melder Reuters. Det russiske forsvarsdepartementet skal lagt ut eit utkast på ei offisiel nettside, for og så ha sletta det. Det melder Reuters.

  Utkastet var eit forslag om endingar av grensa i Østersjøen.

 • Russland avviser grenseflytting i Østersjøen

  Tidligere onsdag meldte russiske medier at myndighetene hadde planer om å endre grensene mot Finland i Østersjøen.

  Onsdag formiddag melder derimot det statsstyrte nyhetsbyrået Interfax at myndighetene ikke har noen slike planer, ifølge en anonym kilde i hæren. Det skriver Reuters.

 • Russland vil endre havgrensen mot Finland

  Russland kunngjorde onsdag planer om å endre havgrensene mot Finland i Østersjøen, melder det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået Interfax ifølge Reuters.

  Det er uklart hva slags endringer de planlegger.

  Finlands utenriksminister er ifølge Reuters kritisk til planene.

  – Russland må handle i tråd med Havrettskonvensjonen i FN, sier han i en uttalelse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no