Nils Are Karstad Lysø
Foto: Asgeir Reksnes / NRK

Den Norske Opera & Ballett

Oppsummert

Den Norske Opera & Ballett har det siste året vært preget av flere store personkonflikter og mye uro. Operaen er heleid av staten og kulturminister Linda Hofstad Helleland utgjør generalforsamlingen.

 • Millionkutt for Den Norske Opera

  Operaen skal spare 25 millioner innen utgangen av 2021 og innfører en omfattende spareplan, skriver Dagbladet. Administrerende direktør ved Operaen, Geir Bergkastet, sier at det er for tidlig å si om ansatte kan stå i fare for å miste jobben.

  Bjørvika, med Den Norske Opera & Ballett og Munchmuseet
  Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK
 • Forestillingene vil gå som planlagt

  Forestillingene i Operaen vil gå som planlagt framover, etter at Statsbygg har gjennomgått hovedsalen og forsikret at takkonstruksjonen er ordentlig festet. En forestilling ble avlyst etter at en større planke falt ned i publikumssonen 8. mars.

 • Planke falt fra taket i Operaen

  Ingen ble skadd da en planke løsnet fra taket rett før en forestilling på Operaen i Oslo i kveld. – Den løsnet og falt ned i publikumssonen på andre balkong, sier Ole-Morten Vestby kommunikasjonsrådgiver ved Operaen til VG.

  Planke falt ned fra operaen
  Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK
 • SV mot fotomuseum i Bjørvika

  SV vil ikke ha et fotomuseum på Sukkerbiten utenfor Operaen i Bjørvika i Oslo, skriver Aftenposten. Planen er å bygge et museum på 5000 kvm mellom Operaen og det nye Munchmuseet, men SV mener Sukkerbiten må bevares som et permanent friområde.

  Sukkerbiten
  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no