Hopp til innhold
Vard Brattvåg
Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Skipsverft Møre og Romsdal

 • Går som normalt

  Arbeidet på tre russiske trålarar som ligg ved Fiskerstrand Verft til reparasjon går som normalt trass i krigføringa i Ukraina. Administrerande direktør Magne Standal seier dette er gode kundar gjennom fleire år. Standal er budd på at det som no skjer også kan få konsekvensar for verksemder i Noreg.

  Magne Standal
  Foto: Øyvind Sandnes / NRK
 • Kan bety fleire tilsette

  STADT NAVAL i Gjerdsvika har fått ein storkontrakt som kjem til å bety mykje for verksemda i Sande. Dei har blitt partnar i European Naval Industry Consertium som skal bygge mellom 15 og 20 millitære fartøy for fleire ulike europeiske land i åra som kjem. Dette gjer at STADT NAVAL tryggar noverande arbeidsplassar og også kan tilsette fleire. Dei skal stå for gir, propell og elektriske framdriftssystem.

  Illustrasjon
  Foto: Illustrasjon/Stadt Naval
 • Ny leiar ved Myklebust Verft

  Inge-Jonny Hide sluttar som dagleg leiar hos Myklebust Verft AS. Under hans leiing har verftet levert fleire nybygg og har i dag ei solid ordrebok. Han blir i stliinga til Lars Conradi Andersen (bildet) tar over i løpet av første kvartal 2022. Conradi Andersen er i dag salsdirektør i HAV Design AS, og har site i styret i Myklebust sidan 2018.

  Lars Conradi Andersen
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Nye brønnbåtar til Sølvtrans

  Sølvtrans i Ålesund har bestilt to nye brønnbåtar hos Aas Mek Verksted i Vestnes. Båtane er planlagt leverte i 2024. Dette blir brønnbåt nummer seks og sju frå Aas, av ein serie som reiarlaget har lagt opp fram mot 2025.