NRK Meny
Vard Brattvåg
Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Skipsverft Møre og Romsdal

 • Prestisjepris til Kleven-bygg

  Ankerhåndteringsfartøyet «Maersk Master», som er bygget ved Kleven verft i Ulstein, har vunnet prisen for «Årets fartøy» under den internasjonale konferansen Annual Offshore Support Journal Conference i London. Det melder sysla.no. Skipet ble levert til Maersk Supply Service i fjor, og er verftets byggnummer 382. Kriteriene for prisen er at bygget skal ha satt «bransjestandard gjennom innovativ design og effektiv drift».

  den prestisjefylt pris i London.

  Maersk
  Foto: Kleven
 • Ny kontrakt til Ulstein verft

  Acta Marine, som allerede har ett fartøy under bygging ved Ulstein verft, har skrevet kontrakt på ytterligere ett bygg. Skipet er et konstruksjonsstøttefartøy for offshoreindustrien, og av designet SX195. Det er planlagt levering av skpet i andre kvartal 2019. Administrerende direktør Kristian Sætre ved Ulstein verft sier i en pressemelding at de er glade for tilliten Acta Marine viser med den nye kontrakten. Bildet viser «Acta Auriga» som er under bygging i Ulsteinvik, og snart er klart for prøvetur.

  Acta Auriga under bygging ved Ulstein verft
  Foto: Benny Banen / Acta Marine
 • Oppseiingar i Ulstein Group

  Ulstein Group seier opp over 20 tilsette. Det får Sunnmørsposten stadfesta via kommunikasjonsavdelinga i Ulstein Group torsdag morgon. Marknaden har vore svært krevjande og ordreinngangen for Ulstein Power & Control har vore svak over lengre tid, seier konsernsjef Gunvor Ulstein via kommunikasjonsavdelinga.

  Gunvor Ulstein
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Nye kontrakter til VARD Aukra

  VARD Aukra har inngått kontrakter på to frakt- og servicefartøy til FSV Group i Molde. Fartøyene er spesielt utviklet for service og support i havbruksnæringen. De vil få en ny design og utrustning, hvor det er lagt stor vekt på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for å sikre effektive operasjoner ombord, skriver VARD i en pressemelding. Fartøyene skal være klare til levering i 3. kvartal 2018 og 1. kvartal 2019.

  VARD Aukra
  Foto: VARD Aukra
 • Permitterte i full jobb på Ullstein

  125 tidlegare permitterte tilsette er tilbake i fullt arbeid ved Ulstein verft på Sunnmøre. I høst har verftet sikra fire store prosjekt. No skal dei bygge eit vindoffshorefartøy, ein yacht, eit passasjerskip og eit ekspedisjonsskip.

Vard Søviknes skal bygge et avansert ekspedisjonscruiseskip som kan ta passasjerer til Nordpolen.