Vard Brattvåg
Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Skipsverft Møre og Romsdal

 • Får støtte til å utvikle kystrute

  Havyard-prosjektet med hydrogendrift av Havila Kystruta får 104 millionar kroner i støtte frå den statlege finansieringsordninga PILOT-E. Prosjektet skal gi utsleppsfri drift i verdsarvfjorden og i delar av den ordinære ruta for den nye Kystruta, gjennom å kombinere batteri og hydrogendrift. Denne satsinga kan gi skip med opp til fem gonger lengre nullutslepps-seglasar enn tilsvarande skip.

  Rekordordre gir grønnere verdensarvfjordene fem år før fristen
  Foto: Havyard Group ASA
 • Havila forventer en krevende vinter

  Forsyningsskipsrederiet Havila i Herøy med 23 skip i flåten, tror den kommende vinteren blir svært krevende å komme gjennom. Det sier administrerende direktør Njål Sævik etter at rederiet har lagt fram tallene for driften så langt i år. Selv om rederiet kommer ut med plusstall på driften, fører renter og avskrivninger til høye minustall. Sævik sier det er for mange skip i markedet. Til nå i år har rederiet et resultat før skatt på minus 305 millioner kroner.

 • Håper på fleire bestillingar

  I Ulstein er arbeidet i gang med å bygge verdas største plug-in-hybridskip. Dette blir det største skipet som nokon gong er bygd ved Ulstein Verft. Skipet skal stå klart i mai/juni neste år. No håper dei at cruiseselskapet Color Line vil bygge fleire skip ved verftet. – Vi håper at det vi viser her no gir reiarlaga trua på at vi kan bygge fleire båtar for dei, slik at dei kjem tilbake og bestiller nye båtar, seier Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulstein Group.

  Hybridskip Ulstein verft
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Kontrakt til Rolls-Royce

  Rolls-Royce skal levere design og utstyr til eit nytt belgisk forskingsfartøy. Skipet skal byggast ved det spanske verftet Freire. Både Belgia, Storbritannia og Noreg har no bestilt design til forskingsfartøy frå Rolls-Royce.

  Rolls-Royce forskingsfartøy
  Foto: Rolls-Royce
Vard Søviknes skal bygge et avansert ekspedisjonscruiseskip som kan ta passasjerer til Nordpolen.