NRK Meny
Vard Brattvåg
Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Skipsverft Møre og Romsdal

 • Feirer 200 solgte skipsdesign

  Ålesundsbedriften Vard Design markerte nylig at de har solgt 200 skipsdesign. Bedriften som startet med tre ansatte har i dag 100 ansatte i Norge og 20 i Kroatia. – Sammen har vi klart å utvikle nye konsepter, komme oss inn på nye markeder og levere godt design, sier Erik Haakonsholm, daglig leder i Vard Design.

  Vard Design feirer 200 solgte skipsdesign
  Foto: Lill Haugen
 • Storkontrakt til Vard

  Vard har inngått kontrakt på design og bygging av ein hekktrålar til Nergård Havfiske. Fartøyet skal leverast frå Vard Brattvaag i første kvartal 2020. Kontrakten har ein verdi på 400 millionar kroner. Trålaren er utvikla av Vard Design i Ålesund.

  Hekktrålar Vard
 • Ny kontrakt for Vard

  Vard har inngått kontrakt med italienske Prysmian om å bygge et nytt kabelskip som kan operere på 2000 meters dyp. Kontrakten er verdt 1,6 milliarder kroner i følge en pressemelding som selskapet har sendt ut. Det er Vard Design i Ålesund som skal stå for design mens Vard Brattvaag skal levere fartøyet i fjerde kvartal i 2020. Skroget skal bygges i Romania.

  Vard skal bygge by båt
  Foto: Vard
 • Fulle ordrebøker ut 2019

  Larsnes Mekaniske Verksted i Sande har hatt så stor pågang frå fiskarar og fiskeribedrifter som ønskjer å skaffe seg nybygg, at bedrifta har måtta takka nei til fleire oppdrag. Det stadfester dagleg leiar Jarle Gunnarstein. Larsnes Mek er ei av dei mest lønsame verfta i landet, med eit resultat før skatt på 24 millionar kroner i 2016. Verftet har fulle ordrebøker ut 2019.

  Portrett mann på kontor
  Foto: Sissel Brunstad / NRK
 • Kontrakt om ny hekktrålar

  Havfisk og VARD har inngått kontrakt på design og bygging av ein ny hekktrålar. Verdien på kontrakten er på knappe 400 millionar kroner. Fartøyet blir den første hekktrålaren som kan ha båte batteridrift, diesel-mekanisk og diesel-elektrisk framdrift.

  Hekktrålar frå VARD til Havfisk
  Foto: Pressebilde
Vard Søviknes skal bygge et avansert ekspedisjonscruiseskip som kan ta passasjerer til Nordpolen.