Kleven verft i Ulsteinvik
Foto: Per Eide / Kleven

Kleven Verft

Oppsummert

Kleven Verft A/S i Ulstein er ett av de største skipsverfrta i Møre og Romsdal. Fra 2017 har Hurtigruten gått inn på eiersiden i selskapet som har vært kontrollert av familien Kleven.

 • Kleven:- Ingen problem med ny eier

  Kleven Verft AS i Ulstein ser ingen grunn til å tvile på at avtalen med det kroatiske industrikonsernet DIV Group blir gjennomført som planlagt i slutten av måneden. Styreleder Ola Beinnes Fosse sier at advokatfirmaet Selmer har undersøkt påstandene fra en kroatisk politiker om at DIV group har store økonomiske vansker og ikke har kompetanse på skipsbygging. Konklusjonen fra Selmer er at dette ikke stemmer.

  Ola Beinnes Fosse
  Foto: Øyvind Sandnes / NRK
 • Må undersøkje ny Kleven-eigar

  Kleven verft vil no undersøke dei nye eigarane Div Group, etter skuldingar om korleis det kroatiske verftet driv forretningar, det skriv nett.no. Det skal blant anna vere snakk om at Div Group ikkje har så god økonomi som dei hevdar. Kleven seier dei har jobba mykje med denne saka dei siste dagane, men foreløpig ikkje funnet noko som gir grunn til å tru på påstandane.

 • Saksøker Kleven Verft

  To tidlegare tilsette på Kleven Verfta har søksøkt sin tidlegare arbeidsgjevar, skriv Vikebladet Vestposten. Dei to vart sagt opp i prosessen med å redusere arbeidsstokken, seier LO-advokat Jan Arild Vikan til avisa. Han representerer dei to tilsette som meiner oppseiingane var usaklege.

 • Kroater kjøper Kleven

  Det kroatiske industrikonsernet DIV Group har inngått avtale om å kjøpe Kleven Verft i Ulstein av Hurtigruten går det fram av en pressemelding. DIV Group er av at de største industriselskapa i Kroatia og er eigd av Tomislav Debeljak som også er administrerende direktør.

  DIV Group er av at de største industriselskapa i Kroatia og er eigd av Tomislav Debeljak som også er administrerende direktør.
  Foto: Tom Dubravec / Cropix
Den nye toppsjefen i Kleven har god tro på fremtida. Nå håper han at verftet kan få bygge et tredje hurtigruteskip når Roald Amundsen og Fridtjof Nansen er levert neste år.