Kleven verft i Ulsteinvik
Foto: Per Eide / Kleven

Kleven Verft

Oppsummert

Green Yard Group overtar det konkursramma Kleven Verft i Ulstein, eit av dei største skipsverfta i Møre og Romsdal. I mars vart verftet seld til det kroatiske industrikonsernet DIV Group, og i juli vart verftet slått konkurs.

 • Green Yard Kleven nær avtale

  Green Yard Kleven er nær en ny avtale med Atlantic Towing om å gjøre ferdig forsyningsskipet som ligger til kai. Det melder nett.no. Forsyningsskipet skulle egentlig vært ferdigstilt i høst, men det kanadiske selskapet kansellerte kontrakten etter at Kleven gikk konkurs tidligere i år.

  Totalbilde av Kleven verft
  Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK
 • Ny eier på besøk

  Den nye eieren var i dag på besøk hos Green Yard Kleven. Dette var det første besøket på verftet etter at kjøpsavtalen ble kjent tidligere denne uka. Hans-Jørgen Fedog i Green Yard sier han har stor tro på at de skal klare å ta verftet tilbake til gamle høyder, blant annet sammen med direktøren ved verftet, Kjetil Bollestad. Fedog sa også at første prioritet nå er å få solgt et plattform supplyskip, noe han har stor tro på, og få så mange ansatte som mulig tilbake i jobb.

  Ny eier på besøk hos Kleven
  Foto: Christian Dehlie Lokøy / NRK
 • Eigarane besøker Kleven

  I dag kjem dei nye Kleven-eigarane på sitt første besøk på verftet etter at kjøpsavtalen blei kjent tysdag morgon. På det konkursramma Ulstein-verftet skal den nye leiinga møte representantar for 200 Kleven-tilsette som framleis er oppsagt etter konkursen. Dei er oppmoda til å ta kontakt med Nav for å sikre seg ei mellombels økonomisk løysing medan dei ventar på kor mange som får jobb i Kleven framover.

  Hans Jørgen Fedog
  Foto: Lars Gunnar Eie/NRK
 • Dei tilsette tar over

  Dei tilsette tar over Kleven Maritime Technology. Det er klart etter semje med bustyret og Kleven Verft sine finansieringsinstitusjonar. Selskapet leverer engineeringtenester innnanfor marin elektro- og automasjon, og har seks tilsette.

 • Trur arbeidsplassane er sikra

  Økonomiprofessor Ola Honningdal Grytten trur ikkje ein kansellert kontrakt ved Kleven er avgjerande for framtida til verftet. Norske Green Yard Group tar over verftet, men eigaren av eit forsyningsskip som skulle sørge for arbeid framover, har trekt seg. Grytten seier Green Yard Group har så mange bein å stå på, at arbeidsplassane likevel vil vere sikra.

  Professor ved Norges Handelshøyskole, Ola Grytten.
  Foto: Wikipedia Commons
Den nye toppsjefen i Kleven har god tro på fremtida. Nå håper han at verftet kan få bygge et tredje hurtigruteskip når Roald Amundsen og Fridtjof Nansen er levert neste år.