Hopp til innhold
Eliteserien fotball 2022, Lillestrøm - Molde
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Molde FK

Oppsummert

Molde Fotballklubb (MFK) blei etablert i 1911 og spelar i Eliteserien i Noreg. Klubben har fem seriemeisterskap og fem noregsmeisterskap. Molde har delteke ein gong i meisterligaen, og fleire gonger i Europaligaen og den gamle Europacupen.

 • Molde tapte poeng i medaljejakten – uavgjort mot Godset

  Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem scoret et lekkert frisparkmål da den regjerende seriemesteren spilte 1-1 mot Strømsgodset i Eliteserien søndag.

  Dermed har Molde fire poeng opp til Tromsø på tredjeplassen når sistnevnte har én kamp til gode. Dermed kan det skille sju poeng når det gjenstår åtte kamper av sesongen.

  Molde har spilt tre uavgjort på sine fem siste seriekamper, men har ikke tapt siden 0-1-nederlaget for Odd 11. juni. Likevel bidro en svak start til at laget fra rosenes by har ti poeng opp til Viking på tabelltopp.

  Elias Melkersen sendte vertene i ledelsen etter åtte minutter. Spissen, som er på lån fra skotske Hibernian, scoret sitt andre mål i Eliteserien denne sesongen.

  Fem minutter før pause utlignet Magnus Wolff Eikrem med et svært lekkert frispark. Molde presset på for seieren, men greide ikke få det avgjørende målet.

  Godset ligger på tiendeplass etter 22 kamper og har seks poeng ned til kvalifiseringsplass til nedrykk.

  Molde skal møte serieleder Viking på hjemmebane i neste runde, mens Godset skal spille mot Bodø/Glimt.

  (©NTB)

  Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen og Moldes Eirik Haugan i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Molde på Marienlyst Stadion.
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Må stå over mot Odd

  Erling Knudtzon og Martin Linnes må stå over eliteseriekampen heime mot Odd laurdag. Begge er skadd, melder rbnett.MFK har ikkje tapt ein einaste kamp sidan dei tapte for Odd i Skien11. juni.

 • Berisha scoret i Molde-seier

  Veton Berisha scoret sitt tredje seriemål for sesongen da Molde slo Haugesund 2-1 på bortebane i Eliteserien søndag. Berisha kom plutselig alene med FKH-keeper Amund Wichne og gjorde ingen feil etter sju minutter.

  Molde bør håpe på at Berisha nå kommer inn i en målstim. Ola Brynhildsen ble nemlig klar for danske Midtjylland på overgangsvinduets siste dag.

  – Timingen er perfekt om Berisha skulle finne formen nå som Molde har solgt Ola Brynhildsen, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah etter scoringen.

  Berisha kom til Molde foran sesongen og har slitt litt med å finne veien til nettmaskene. Søndag scoret han sitt tredje seriemål. Magnus Wolff Eikrem tegnet seg også på scoringslisten for de blåkledde som ligger på fjerdeplass i Eliteserien. (NTB)

  Veton Berisha Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde møter desse lagene

  Molde møter Bayer Leverkusen (Tyskland), Qarabag (Aserbadsjan) og Häcken (Sverige) i gruppespillet i Europa League. Trekningen ble gjennomført i Monaco fredag ettermiddag. Molde unngikk storkanoner som Liverpool og Ajax.

  Molde var ett steg unna å nå Champions League, men tapte 3-5 sammenlagt mot Galatasaray og havner dermed i europaligaen.

  I 2020/21-sesongen imponerte Erling Moes menn ved å nå åttedelsfinalen i turneringen. Molde spiller gruppespill for fjerde gang. Kampdatoene i gruppespillet er som følger: 21/9, 5/10, 26/10, 9/11, 30/11 og 14/12. Finalen i europaligaen spilles i Dublin 22. mai. (NTB)

  Første playoff kamp til UEFA Champions League i fotball 2023: Molde - Galatasaray (2-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Bekreftet: Sivert Mannsverk klar for Ajax

  Molde har solgt midtbanespiller Sivert Mannsverk til Ajax. Det bekrefter den nederlandske storklubben fredag.

  21-åringen har signert en langtidskontrakt som varer ut juni 2028.

  Den norske U21-landslagsspilleren skal ifølge TV 2 selges for en totalpakke på rundt 8,5 millioner euro. Summen tilsvarer litt over 98 millioner kroner.

  Molde bekreftet tidligere på dagen at de allerede har en erstatter på plass. Blåtrøyene har sikret en leieavtale ut året for Brøndbys amerikanske midtbanespiller Christian Cappis.

  Pressebilde Ajax
  Foto: Pressebilde Ajax

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Molde
Hundrevis av Molde-tilhengere har tatt turen til Borås i Sverige for å følge Molde FK sin bortekamp mot Elfsborg.