NRK Meny
Eliteserien fotball 2017, Molde - Stabæk.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde FK

Oppsummert

Molde fotballklubb (MFK) blei etablert i 1911 og spelar i Eliteserien i Noreg. Klubben har tre seriemeisterskap og fire noregsmeisterskap. Molde har delteke fleire gonger i Europaligaen og i den gamle Europacupen.

 • Molde vidare i UEFA Youth League

  Kampen gjekk til straffesparkkonkurranse, men juniorlaget til Molde FK er vidare i UEFA Youth League, etter siger over UC Dublin på heimebane. Molde går vidare på samanlagt resultat, etter at dei tapte 2–1 i bortekampen.

  Laster Twitter-innhold
 • Stabæk hjalp Molde i medaljestriden

  En scoring i sluttminuttene av Stabæk-veteranen Morten Skjønsberg mot Sarpsborg 08 i kveld gjør at Molde beholder 2. plassen på tabellen når den 25. eliteserierunden er unnagjort. Kveldens kamp i Østfold endte 2-2. Molde klatret forbi Sarpsborg 08 da Ruben Gabrielsen avgjorde kampen mot Brann fire minutter på overtid søndag.

 • Treigt billettsal før semifinalen

  Kun 5.500 billettar er selt, få timar før Molde og Lillestrøm speler semifinale i cupen. Billettsjef Lars Outzen (t.v på bildet, saman med klubbdirektør Øystein Neerland) trur likevel dei kan nå målet på 7.500, men då er han redd det kan bli lange køar i billettluka før kampstart om ikkje publikum er flinke å kjøpe billett på nett.

  Billettsjef Lars Outzen og moldedirektør Øystein Neerland
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • – Må ha masse trykk mot LSK

  – Ein siger i cupfinalen i NM i fotball vil gjere at Molde har hatt ein god sesong. Det seier manager Ole Gunnar Solskjær. Men først må Molde FK ha fokus på kveldens semifinalemotstandar Lillestrøm. – Skal vi komme oss til ein finale må vi spele god fotball, ha masse trykk og god tru på oss sjølve.

  ole gunnar solskjær
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
Lenge låg Molde FK i leiinga i elitekampen mot Bodø/Glimt på Aspmyra stadion. Men etter 62 kjem eit sjølvmål av Ole Martin Rindarøy i vegen for sigeren. Resultatet vert 1-1.