Molde FK

Oppsummert

Molde fotballklubb (MFK) blei etablert i 1911 og spelar i Eliteserien i Noreg. Klubben har tre seriemeisterskap og fire noregsmeisterskap. Molde har delteke ein gong i Mesterligaen, og fleire gonger i Europaligaen og den gamle Europacupen.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Opp og ned på tribunene

  Til tross for seriegull i år, opplevde Molde en liten nedgang i publikumstallet i årets sesong. I snitt var 6911 tilskuere tilstede på kampene, noe som er en nedgang på knappe tre prosent. Kristiansund på sin side hadde en liten økning, og endte på et snitt på 4092 tilskuere. I første divisjon hadde AaFK en nedgang på nærmere 15 prosent, og endte på 4099 tilskuere. Til tross for nedgangen har AaFK flere tilskuere enn seks av lagene i eliteserien. Oversikten er laget av Norsk Toppfotball.

  KBK-fans fyrer opp pyro på Aker stadion 2. november.
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Forlenger avtalen

  Molde-keeper Alex Craninx har forlenget sin kontrakt med klubben ut 2023-sesongen. Craninx spilte 20 kamper for gull-laget i årets sesong. Han kom til Molde i fjor sommer, og hadde i utgangspunktet en kontrakt ut 2020.

  Álex Craninx
 • Hylla som førebilete

  Moldespissen Ohi Omoijuanfo fekk prisen for å vere årets førebilete under toppfotballen sin fotballfest. Han fekk prisen av fleire grunnar. Etter kampen mot Haugesund sa han tydeleg frå då ein tilskodar viste han fingeren under eit intervju. Omoijuanfo meinte dette var feil med så mange barn til stades. Han blir beskriven som ein gledesspreiar på laget.

  Eliteserien fotball 2019, Molde - Strømsgodset.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Tok imot gullpokalen

  Etter ein solid avslutning mot Bodø/Glimt kunne Molde bli krona til seriemeistre i Eliteserien 2019, med gullpokal og medaljar.

 • Ubesigra på Aker stadion

  Molde vinn 4-2 mot sølvmedaljist Bodø/Glimt i siste seriesrunde. I tillegg til å vere seriemeistre har Molde slått ein gjev rekord, dei har ikkje tapt ein einaste kamp på heimebane heile sesongen.

  Laster Twitter-innhold
Laurdag møter Kristiansund og Molde kvarandre til dyst på Aker Stadion.