Hopp til innhold
Moldes Leke James (h) feirer 3-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Viking på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB/Scanpix

Molde FK

Oppsummert

Molde fotballklubb (MFK) blei etablert i 1911 og spelar i Eliteserien i Noreg. Klubben har tre seriemeisterskap og fire noregsmeisterskap. Molde har delteke ein gong i Mesterligaen, og fleire gonger i Europaligaen og den gamle Europacupen.

 • Molde med snuoperasjon i lokaloppgjør

  Serieleder Molde kom under 0-2 i bortemøtet mot naborival Kristiansund, men kom tilbake og vant 3-2 i Eliteserien søndag. Kristian Eriksen ble matchvinner.

  Med seieren økte Molde serieledelsen sin til Lillestrøm til fem poeng, men LSK har én kamp mindre spilt.

  Andreas Hopmark og Bendik Bye sto for Kristiansunds scoringer tidlig i 1. omgang, mens Eirik Haugan og David Fofana scoret Moldes to mål mot slutten av omgangen.

  Mye omtalte Kristian Eriksen fikk i nabooppgjøret tillit fra start. Etter bare noen få minutter etter hvilen åpnet Hamar-mannen målkontoen da han skar inn fra siden og avsluttet med en lav skudd i lengste hjørne.

  To minutter før slutt fikk Faris Pemi se det røde kort etter en stygg albue mot Haugan.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • – Vi må vere offensive

  Molde-kaptein Martin Linnes er godt fornøgd med utgangspunktet før returkampen mot ungarske Kisvárda F.C. i kvalifiseringa til serieligaen.

  Molde vann 3–0 på heimebane i går. Linnes er klar på at dei må vere offensive også i Ungarn neste torsdag.

  – Vi må prøve å spele på det vi er gode på og så må vi gå offensivt til verks for å få kampen i vårt spor. Vi må angripe og presse dei bakover på bana, seier han.

  Martin Linnes er tilbake i Molde
  Foto: Molde FK
 • Offsidemål og Fofana-mesterverk ga Molde 3-0 over Kisvárda

  Molde slet lenge med å skape noe mot Kisvárda, men Etzaz Hussains offsidemål sprakk nullen. Etter David Fofanas drømmescoring endte det med 3-0-seier.

  Fofana vippet ballen over en motspiller ved midtstreken, brukte fart og muskler da han danset mellom og forbi tre forsvarsspillere. Så rundet han keeper før han dyttet ballen i det tomme målet til 2-0 ti minutter før slutt. Den scoringen var alene verd inngangspengene.

  Lagkaptein Martin Linnes fastsatte resultatet med en rakett, og dermed er serielederen på god vei mot conferenceligaens siste kvalifiseringsrunde.

  Molde slet med å skape sjanser mot det ungarske laget i første kamp i conferenceligakvalifiseringens 3. runde, men Erling Moe lyktes med et dobbeltbytte i det 58. minutt. Publikum møtte nyinnkjøpte Kristian Eriksen med et forventningsbrøl da han kom inn for Rafik Zekhnini til sin Molde-debut, men det var Hussain som fem minutter senere satte inn 1-0.

  TV-bildene viste at Molde-spilleren var i offsideposisjon, men dommerne oppdaget det ikke. En utespiller på målstreken lurte nok assistenten til å holde flagget nede, men keeperen var lenger ute enn målscoreren. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Tromsø
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Molde videre til tredje runde

  Molde tok seg torsdag trygt videre til tredje runde i kvalifiseringen til serieligaen i fotball. De slo svenske Elfsborg 2–1 borte.

  Et drømmetreff fra Emil Breivik og en sylfrekk chip fra David Fofana forseglet avansementet. Molde hadde hele 4–1 å gå på etter det første oppgjøret på hjemmebane forrige uke. Da hjalp det lite for Elfsborg at de lenge skapte hodebry for romsdalingene.

  Molde vant dermed 6–2 til sammen over Elfsborg etter begge kampene.

  I tredje kvalifiseringsrunde til gruppespillet i conferenceligaen venter ungarske Kisvarda. De tok seg videre mot kasakhstanske Kairat tidligere torsdag.

  Moldes hjemmekamp mot Kisvarda spilles 4. august. Bortekampen spilles 11. august.

  (NTB)

  S8VX8xS29Zc
  Foto: Tommy Holl/TT / NTB
 • Molde-supportere på plass i Sverige

  Hundrevis av Molde-supportere har tatt turen til Sverige for kveldens kamp. Molde Fotballklubb møter Elfsborg for sin andre kvalifiseringsrunde i UEFA Europa Conference League klokken 18:45. Du kan følge kampen her.

  Hundrevis av Molde-tilhengere har tatt turen til Borås i Sverige for å følge Molde FK sin bortekamp mot Elfsborg.