Hopp til innhold

Sovende regel vekket til live: – 25 sekunder, det er helt vanvittig

Molde FK kom til kort mot Club Brugge og røk ut av Serieligaen. I den første omgangen fikk publikum servert en helt spesiell situasjon.

1N-z2zrj58o

ABSURD SITUASJON: Oliver Petersen ble avblåst for å holde ballen for lenge. Her fra et senere tidspunkt i kampen.

Fredrik Gulbrandsens overtidsscoring hjemme i Molde forrige uke gjorde at Molde hadde en 2-1-ledelse å gå på før returoppgjøret i Belgia.

Det var imidlertid ikke nok, for i Belgia ble Molde flere nummer for små mot Club Brugge som vant 3–0 og dermed 4–2 sammenlagt.

– Det var en veldig dårlig kamp av oss. Rett og slett. Vi må være såpass ærlige og si det. I dag var vi ikke i nærheten av gode nok til å gå videre. Det er synd, men slik er fotballen, sier Gulbrandsen.

Molde-trener Erling Moe var tydelig skuffet over innsatsen laget hans leverte i to ganger 45 minutter i Belgia.

– Det er en kamp hvor vi ikke kommer på vårt beste nivå. Når vi ikke er på vårt beste, så får vi det tøft mot et lag som Club Brugge, sier Moe.

3bQlrjp3la8

MISFORNØYD: Molde-trener Erling Moe sier laget hans ikke var der han ønsket borte mot Club Brugge.

Foto: NTB

– Vi er slurvete i avleveringene våres framover i banen og blir for balltrillende bakover i banen, fortsetter Molde-sjefen.

Holdt ballen i 25 sekunder

Et utålmodig hjemmepublikum manet Brugge-spillerne frem fra første stund.

Allerede flere ganger i løpet av de første ti minuttene var de tydelig oppgitt over at keeper Simon Mignolet ikke fikk ballen raskt nok frem – og at Molde forsøkte å bruke litt tid ved stopp i spillet.

Da Molde-keeper Oliver Petersen så holdt ballen i fast grep i hele 25 sekunder etter 18 minutters spill, brøt publikum ut i stående applaus da dommer Radu Petrescu dømte indirekte frispark.

En sovende regel, kommenterte NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp, om regelen som sier at keeperen kun kan holde ballen i seks sekunder.

– Det er nesten absurd å se, sa Torp.

Etter kampen ble hendelsen en gjenganger i intervjusonen.

– Jeg prøvde febrilsk å rope på ham og vifte med armene. Jeg synes det drøyde lenge, så den lå i korta. Det er slikt vi må lære av, men det kan ikke skje en gang til, sier torsdagens Molde-kaptein Martin Linnes til NRK etter kampslutt.

– Jeg skal innrømme at jeg tenkte litt at nå var det på tide å sparke ut ballen snart. Han holdt den lenge, så da dommeren blåste, så var jeg ikke overrasket, supplerer Gulbrandsen.

Petersen sier selv at han ikke hørte tilropene til Linnes, men at han uansett burde ha satt i gang spillet tidligere.

– Det er første gang jeg har blitt blåst av på det. Men da lærer man av det, sier han videre.

– Har du holdt ballen lenger ved tidligere anledninger, og det ikke har blitt blåst?

– Ja, det tror jeg. Heldigvis skjedde det ikke noe nå, svarer sisteskansen.

Club Brugges Hugo Vetlesen er glad for at dommeren slo ned på Moldes tidsbruk.

– 25 sekunder, det er helt vanvittig. Det er godt dommeren tar tak og det kan de gjøre oftere også, sier Vetlesen.

Hugo Vetlesen og Kristian Eriksen

BLE FOR STORE: Hugo Vetlesen og Club Brugge ble flere nummer for store for Molde. Her er Vetlesen i duell med Kristian Eriksen.

Foto: NTB

– Forbanna piss

For noen scoring ble det ikke av det indirekte frisparket. Verre var det da at Molde-spiss Veton Berisha måtte ut med skade få minutter senere.

Kampens første store virkelige store sjanse kommer like før halvtimen var spilt. Brugge-spiss Ferran Jutglà fikk gå tilnærmet upresset opp inne i feltet fra ti meter og sendte ballen i stolpen.

Den første omgangen så ut til å ebbe ut uten scoring, men ett minutt på overtid ble Andreas Skov Olsen stående helt alene inne i feltet og kunne enkelt bredside inn kampens første mål.

– De er gode. Men det er noe forbanna piss å slippe inn når vi har ballen høyt i banen rett før pause. Det er synd, sa Molde-kaptein Martin Linnes til Viaplay på vei inn til pausepraten.

– Utrolig unødvendig at vi slipper til et mål der, sier keeper Petersen etter kampslutt.

Skov Olsen

TOMÅLSSCORER: Andreas Skov Olsen.

Foto: AFP

Sjanseløse i andre omgang

Stort bedre startet det ikke i den andre omgangen. Før tre minutter var spilt av den andre omgangen lå ballen i Moldes mål igjen. Igjen signert danske Skov Olsen – denne gangen med et pent skudd fra utenfor 16-meteren.

– Et ellevilt langskudd. Utagbart for Oliver Petersen, sa Torp.

Et Molde-lag med en tynn benk fikk et nytt slag i trynet da Mathias Løvik måtte ut med skade etter halvspilt omgang.

Da Brugge-innbytter Michal Skoras så økte til 3–0 etter en ny Brugge-kontring etter 70 minutters spill var det klart: Dette var ikke Moldes kveld.

Ronny Deila

SOLID SEIER: Ronny Deila er under sterkt press i Belgia, men fikk se laget hans gå videre i Serieligaen torsdag kveld. Etter kampen leverte han igjen en forsvarstale på pressekonferansen.

Foto: AFP

Norsk gladnyhet tross Molde-tap

Selv om det ble tap for Molde, sørget et overraskende Olympiakos-comeback mot Maccabi Tel Aviv at Norge nå er sikret 15. plass på nasjonsrangeringen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

– Det er fantastisk for norsk fotball. Det skal vi være stolte av. Vi må komme oss over skuffelsen fra i dag og se på mye av de andre gode resultatene vi har levert. Både denne sesongen og tidligere. Vi har vært sterke bidragsytere til klatringen og den er vi stolt av, sier Linnes.

Topp 15 etter endt sesong sørger for at fem norske lag får spille i Europa i 2025/26-sesongen, mot fire lag som er tilfellet nå.

Lagene som blir nummer én og to i Eliteserien i 2024 vil da begge få muligheten til å kvalifisere seg til Mesterligaen.

Du kan blant annet se mer om hvordan Norge ligger an på rankingen på Fotcalc.com.

Norge ligger på skrivende stund på 14. plass, men de kan potensielt bli tatt igjen av Hellas. Skulle Norge ende på 14. plass vil serievinneren ha garantert plass i gruppespillet i Europaligaen.

De to greske lagene PAOK og Olympiakos er begge videre til kvartfinale i Serieligaen. Hvis de to lagene vinner minst fire kamper til har Hellas en mulighet til å gå forbi Norge.

null
Spiller nå
Ser du hva som er feil her? 00:23
Neste

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt