Det er ikke alltid timene i døgnet strekker til. Får du besøk på en vanlig ukedag, kan det være greit at det du serverer ikke tar lang til å tilberede. Richard Nystad lager gulrotsuppe med kokosmelk og hjemmelagede løkringer.
1. Franskinspirert suppe
OPPSKRIFT: Gulrotsuppe med ingefær, appelsin og løkringer
2. Malte kikerter med pita
Hummus er en puré laget av malte kikerter og sesamfrø, olivenolje og ulike smakstilsetninger. Hummus er kjempegodt å dyppe hjemmelagede pitabrød i, slik som Lise Finckenhagen serverer.
3. Skinke og frukt i salaten
En frisk salat er alltid godt, gjerne med nybakt brød til. Her lar Anne Hjernøe salatbladene få følge av sprøstekt serranoskinke, søte nektariner og krydderurter.
4. Fingermat fra Baskerland
Pintxos er den baskiske versjonen av tapas. Rekker du ikke å lage alle, går det an å prøve seg på et par av disse smårettene fra Tareq Taylor.
5. Gratinert blomkål med italiensk spekeskinke
Blomkål er godt og ikke veldig dyrt. Å gratinere det med ost er en rett du lett kan servere til mange. Her er ostesausen laget av tre typer ost.
6. Pizza med en vri
Pizza har de fleste spist i utallige varianter. Kanskje kan du likevel imponere når du setter denne på bordet – stekt i panne og toppet med rotgrønnsaker.
7. Frisk salat med geitost
Hvit geitost er god både varm og kald. Dette er mat som det er fort å lage: Dander salaten med fersken og pekannøtter, rist brødskivene og smør på ost.
- Flere oppskrifter fra TV-serien «Anne lager mat i New York»
- Flere oppskrifter på middag uten kjøtt og vegansk mat
8. Blomkålsuppe med kongekrabbe og sopp
Kombinasjonen blomkål og skalldyr er veldig god. Her i en suppe pyntet med ramsløkpuré, vellagret ost og urter.
9. Flere varianter av focaccia
Focaccia er godt tilbehør til både supper, salater og pålegg. Brødet kan varieres på mange måter alt etter hvilken topping du velger. Her er tre forslag.
10. Enkel pai med salat
Pai, terte eller quiche. Kjært barn har mange navn. En pai kan varieres på mange måter, og selve bunnen kan du lage kvelden før for å ha god tid neste dag. Lise Finckenhagen tilsetter egg, bacon og purre.