Laster innhold, vennligst vent..

Besøk midt i uka? Ti tips til maten

En gjeng venninner eller kompiser innom på en ukedag? Noen kaller det klubb, andre sier syforening eller kveldsmat. Det er uansett kjekt å imponere med god mat, samtidig som det ikke bør være for avansert i en hektisk hverdag. Her er oppskrifter til inspirasjon.

Gulrotsuppe med ingefær, appelsin og løkringer

Grønnsakene i gulrotsuppa er bakt i ovnen og knust med stavmikser etterpå. Suppa serveres med kokosmelk, sesamfrø, urter og løkringer ved siden av.

Foto: Kenn Ole Moen

Det er ikke alltid timene i døgnet strekker til. Får du besøk på en vanlig ukedag, kan det være greit at det du serverer ikke tar lang til å tilberede. Richard Nystad lager gulrotsuppe med kokosmelk og hjemmelagede løkringer.

1. Franskinspirert suppe

OPPSKRIFT: Gulrotsuppe med ingefær, appelsin og løkringer

2. Malte kikerter med pita

Hummus er en puré laget av malte kikerter og sesamfrø, olivenolje og ulike smakstilsetninger. Hummus er kjempegodt å dyppe hjemmelagede pitabrød i, slik som Lise Finckenhagen serverer.

3. Skinke og frukt i salaten

En frisk salat er alltid godt, gjerne med nybakt brød til. Her lar Anne Hjernøe salatbladene få følge av sprøstekt serranoskinke, søte nektariner og krydderurter.

4. Fingermat fra Baskerland

Pintxos er den baskiske versjonen av tapas. Rekker du ikke å lage alle, går det an å prøve seg på et par av disse smårettene fra Tareq Taylor.

5. Gratinert blomkål med italiensk spekeskinke

Blomkål er godt og ikke veldig dyrt. Å gratinere det med ost er en rett du lett kan servere til mange. Her er ostesausen laget av tre typer ost.

6. Pizza med en vri

Pizza har de fleste spist i utallige varianter. Kanskje kan du likevel imponere når du setter denne på bordet – stekt i panne og toppet med rotgrønnsaker.

7. Frisk salat med geitost

Hvit geitost er god både varm og kald. Dette er mat som det er fort å lage: Dander salaten med fersken og pekannøtter, rist brødskivene og smør på ost.

8. Blomkålsuppe med kongekrabbe og sopp

Kombinasjonen blomkål og skalldyr er veldig god. Her i en suppe pyntet med ramsløkpuré, vellagret ost og urter.

9. Flere varianter av focaccia

Focaccia er godt tilbehør til både supper, salater og pålegg. Brødet kan varieres på mange måter alt etter hvilken topping du velger. Her er tre forslag.

10. Enkel pai med salat

Pai, terte eller quiche. Kjært barn har mange navn. En pai kan varieres på mange måter, og selve bunnen kan du lage kvelden før for å ha god tid neste dag. Lise Finckenhagen tilsetter egg, bacon og purre.