Ingefærmargarita Anne Hjernøe serverer ingefærmargarita til asiatisk mat. Ingefæren går igjen både i drinken og i maten.
Nudler med reker og skjell Reker og hjerteskell med cashewnøtter, paprika, løk, tørket ananas, brokkolini, kokosmelk og nudler. Anne Hjernøe har kjøpt udon nudler i New Yorks Chinatown.
Mango daiquiri Mango, appelsinjuice, bringebær, rom og knust is blandes sammen og helles i høye glass. Anne Hjernøe serverer mango daiquiri til asiatisk mat.
Softshell crabs Krabber som akkurat har skiftet skall har mykt skall og kan spises hele. Anne Hjernøe har kjøpt dem i New Yorks Chinatown. De kan kjøpes frosne i asiatiske butikker her hjemme. Friterte softshell crabs serveres med rekechips og sprø salat.
Sprø salat med asiatisk pære Anne Hjernøe lager mat med asiatiske ingredienser. Salat med asiatisk pære, kokosflak og koriander skal serveres til softshell crabs.
Popcakes eller cake pops En liten kake på pinne, kan den kalles slikkepinnekake eller kjærlighetkake? I USA kalles de cake pops. Anne Hjernøe kaller dem popcakes. I alle fall er de lekre munnfuller med kake servert på pinne.
A-kaker Siden det er Anne som lager kakene kaller hun dem for A-kaker. Hun har vært på handel i New York og kjøpt tilbehør til kakene. De små kakene laget av marshmallows og peanøtter drysser hun med spiselig diskoglitter.
Ti oppskrifter med rabarbra Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon. Av Hanne Høyland
Gnocchi med fylt paprika og rå tomatsaus Denne retten krever litt arbeid, men smaken er vel verdt det. Få med deg noen til å hjelpe, så blir arbeidet enda kjekkere.
«Granola du aldri vil glemme» Kjøttfritt er trendy, både til frokost, lunsj og middag. Kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren har gått fra å være kjøttspiser til selvutnevnt vegetarentusiast. Hun byr på en knasende granola.
Linseburger med bønnekrem og tomatsalat Helt vegetarisk burger med røde linser som grunnlag. Tareq Taylor serverer burgeren med hvit bønnekrem og tomatsalat.
Fire friske smoothies med bær Bad i bær og friske drinker. For vi spiste mindre frukt og bær enn vi pleier under pandemien. Nå har alle salatbarer vært åpne i flere uker, og vi kan kjøpe friske bær i dagligvarebutikken året rundt. Her får du fire forslag til herlige blandinger.
Luksusskolebrød Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.