Slik gjør du
Hummus
Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt en halv spiseskje bakepulver.
Hell av vannet og skyll kikertene i kaldt vann. Ha kikertene over i en romslig kasserolle. Tilsett vann til det står 3 cm over ertene. Tilsett en halv spiseskje bakepulver og kok opp. Kok kikertene over svak varme under lokk i cirka to og en halv time, eller til de er helt møre.
La kikertene få avkjøle seg litt i kokevannet før du heller alt over i et dørslag. (Obs! Ta vare på et par desiliter av kokevannet.)
Kjør kikertene (spar noen til pynt) i en hurtigmikser sammen med tahinien. Kjør til en jevn mos, og spe med litt av kokevannet hvis hummusen virker veldig tykk. Tilsett sitronsaft og hvitløk, og smak til med salt.
Sitron- og hvitløksaus
Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
Servering
Server helst hummusen varm og nylaget med sitron- og hvitløksaus. Anrett på passende tallerkener og lag et krater i midten som fylles med en god skje saus, en raus stråle god olivenolje, noen hele kokte kikerter, grovhakket persille og et dryss paprikapulver eller chili.
Tips
Lag dine egne pitabrød etter Lise Finckenhagens oppskrift.
- Oppskrift: Pitabrød
Har du ikke tid til å legge kikertene i vann en natt kan hummus også lages av ferdigkokte kikerter.
- Oppskrift: Hummusdipp av ferdigkokte kikerter