Laster innhold, vennligst vent..
Focaccia

Prøv forskjellige toppinger på focaccia.

Focaccia til pizza og spekemat

Det populære, luftige brødet passer til enhver anledning, kan toppes som en pizza, og passer perfekt til spekemat.

Slik gjør du

Ha kaldt vann i en eltebolle og løs opp gjæren. Skal du bruke surdeig som Dag Tjersland gjør elter du melet direkte i vannet sammen med salt og honning. Når deigen er smidig tar du ut like mye deig som du tilsetter surdeig. I denne oppskriften ca. 100 g.

Elt deigen slik at den blir godt temperert, som oftest elter man deigen for lite. Hev deigen i en bolle til den er dobbelt så stor.

Smør en passende stor form eller en avlang panne med høy kant med olivenolje i bunnen og på kantene. Ikke vær redd for å smøre på mye olje. Fordel deigen i formen, den skal lett kunne formes på den måten at når man presser den med fingrene så skal den skli godt på plass i formen.

Når den er godt fordelt, stikker du fordypninger med fingrene, så heller du resten av olivenoljen over slik at deigen absorberer olivenoljen mens den hever for andre gang.

Focacciaen stekes på 230 grader i ca. 18 minutter til den får en gyllenbrun farge og sprø skorper. Du kan ta den ut etter 12 minutter og strø havsalt og rosmarinnåler over, før du lar den steke videre. (Da fester det seg bedre)

Tips

Man kan variere brødet på mange måter med mange smaker. Her er det spennende å variere. Vi bruker granskudd og ramsløk, men man kan også for eksempel tilsette fennikelfrø, eller pensle med en god tomatsaus. Stikke ned i deigen små gode tomater, ha tynne skiver grillede auberginer over, sammen med tynt skåret mozzarella.

Kilde: Dag Tjersland i TV-serien Hagen min