Slik gjør du
Gulrotsuppe med ingefær og appelsin
Sett ovnen på 180 grader, helst varmluft. Kutt løk i fire, gulrot og potet i tommelfingertykke skiver og bland med to skiver appelsin, ingefær og tre spiseskjeer solsikkeolje. Bak i ovnen i 15–20 minutter.
Ha saften fra resten av appelsinen, de bakte grønnsakene, kokosmelk, buljongterning og mesteparten av vannet i en kjele. Kok opp, og la det småkoke i fire til fem minutter.
Bruk stavmikser eller blender til lage en glatt suppe. Juster med vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Anrett med sesamfrø og persille eller frisk koriander.
Løkringer
Visp rismel, kikertmel, bakepulver, salt og øl til ei røre. Tilsett litt etter litt av væsken slik den ikke blir for tynn. Brukes med en gang!
Dypp løkringene i røra og friter i tre-fire minutter til de er gylne. Legg dem på et kjøkkenpapir.
Tips
For å få sprø løkringer må røra være iskald. Trikset er å ha isbiter i væsken før den blandes med melet. Bruk sil når du tilsetter væske i røra, slik at isbitene ikke havner oppi.