Laster innhold, vennligst vent..
Gulrotsuppe med ingefær, appelsin og løkringer

Grønnsakene i gulrotsuppa er bakt i ovnen, og knust med stavmikser etterpå. Suppa serveres med kokosmelk, sesamfrø, urter og løkringer ved siden av.

Foto: Kenn Ole Moen

Gulrotsuppe med ingefær, appelsin og løkringer

Suppa er inspirert av en fransk klassiker som kalles potage de Crécy, en tykk puré av potet og gulrot. Grønnsakene ovnsbakes for å få mer smak.

Slik gjør du

Gulrotsuppe med ingefær og appelsin

Sett ovnen på 180 grader, helst varmluft. Kutt løk i fire, gulrot og potet i tommelfingertykke skiver og bland med to skiver appelsin, ingefær og tre spiseskjeer solsikkeolje. Bak i ovnen i 15–20 minutter.

Ha saften fra resten av appelsinen, de bakte grønnsakene, kokosmelk, buljongterning og mesteparten av vannet i en kjele. Kok opp, og la det småkoke i fire til fem minutter.

Bruk stavmikser eller blender til lage en glatt suppe. Juster med vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Anrett med sesamfrø og persille eller frisk koriander.

Løkringer

Visp rismel, kikertmel, bakepulver, salt og øl til ei røre. Tilsett litt etter litt av væsken slik den ikke blir for tynn. Brukes med en gang!

Dypp løkringene i røra og friter i tre-fire minutter til de er gylne. Legg dem på et kjøkkenpapir.

Tips

For å få sprø løkringer må røra være iskald. Trikset er å ha isbiter i væsken før den blandes med melet. Bruk sil når du tilsetter væske i røra, slik at isbitene ikke havner oppi.

Kilde: Richard Nystad