NRK Meny
Pannestekt pizza med rotgrønnsaker

Pizzaen kalles Chicago-style når bunnen er tykk. Richard Nystads variant toppes med tomatsaus, rotgrønnsaker og friske urter. Bunnen kalles også «deep dish» eller «deep pan».

Foto: Richard Nystad

Pannestekt pizza med rotgrønnsaker

En høstpizza med tykk bunn Chicago-style, stekt i støpejernspanne.

Slik gjør du

Pizzadeig

Ha vann, gjær, salt og lønnesirup i bollen og eltemaskinen. Ha i litt og litt mel mens maskinen går. Elt til du får en smidig deig. La den heve i 45 minutter.

Enkel pizzasaus

Bland sammen alt i en liten bolle, og smak til med salt og pepper.

Slik lager du pizzaen

Finsnitt polkabete, pastinakk og rødløk og bland med olivenolje, røkt paprikapulver og bland godt. Du trenger rundt åtte skriver av hver sort til én pizza.

Smør en støpejernspanne eller stekepanne som tåler stekeovn med litt olivenolje. Ha i pizzadeigen, og dytt den mot kantene i stekepannen. Lag en god skorpe oppover kanten av stekepanna.

Smør pizzasaus utover og legg utover halvparten av osten. Ha finsnittet polkabete, pastinakk og rødløk utover pizzaen. Ha på resten av osten.

Stek pizzaen i ovn på 250 grader i cirka 15 minutter.

Pyntes med balsamico og friske urter som timian, oregano eller salvie.

Kilde: RICHARD NYSTAD I BRØNSJ PÅ NRK P1