Syltet løk En god eddiklake er alt som skal til for å lage syltet løk. Anne Hjernøe server løken til indisk mat.
Grønnsaksamosa Indiske samosa med poteter, løk, erter og herlig indisk krydder. Anne Hjernøe lager dem med ferdig kjøpt butterdeig.
Krydderurtraita Raitaen skal serveres kald og er god til indiske retter. Den virker deilig kjølende og smaker friskt og godt.
Stekt ris med rosiner og pinjekjerner Anne Hjernøe lager stekt ris med lyse rosiner, løk og pinjekjerner.
Lam i krydret karrisaus I indisk mat brukes tørt karripulver. Det lages av en blanding av mange forskjellige krydder. Matlagningen starter med å steke karripulveret i olje, før de andre ingrediensene kommer i gryten.
Små, sprø auberginesandwiches To tynne skiver aubergine med parmesan, ansjos og basilikum imellom stekes i olje i pannen. De blir som små, sprø sandwicher.
Bønner, linser og kikerter inntar norske kjøkken Bønner, linser og kikerter er sunt, godt og veldig billig. Nordmenn har virkelig åpnet øynene – og munnen – for denne belgfrukten. De siste årene har salget økt kraftig, og vi byr på de gode rettene. Av Ingvill Bjorland
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
«Pulled chicken» Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.