Pai med bacon og purre

I Nitimen ble denne paien kalt Finckenhagens fristelse. Det kan hende det blir denne du skal gi ditt eget navn?

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Pai med bacon og purre

Pai, terte, quiche. Kjært barn har mange navn. Denne har mye god smak av bacon og purre. Og ikke la deg skremme av paibunnen, mener Lise Finckenhagen – det er bare å sette i gang!

Slik gjør du

Kutt smøret i terninger og smuldre det sammen med melet. Tilsett vannet litt etter litt og kna det raskt sammen til en glatt og smidig deig. La deigen hvile minst 30 minutter i kjøleskapet før den kjevles ut og legges i en terteform.

Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 180 °C i ca. 15 minutter. (Legg i folie og fyll på med tørkede erter slik at bunnen bevarer fasongen under steking.)

Stek bacon og purre i litt olje, ha det over i tertebunnen og dryss over ost. Visp sammen egg og crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over i terten og stek den ved 180 °C i ca. 45 minutter.

Terten skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.

Tips

Bruk en terteform med slipp lett-belegg og løs bunn.
Server terten med salat tilsatt litt olivenolje, sitronsaft, smuldret fetaost og ristede pinjekjerner.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen