Slik gjør du
Kutt smøret i terninger og smuldre det sammen med melet. Tilsett vannet litt etter litt og kna det raskt sammen til en glatt og smidig deig. La deigen hvile minst 30 minutter i kjøleskapet før den kjevles ut og legges i en terteform.
Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 180 °C i ca. 15 minutter. (Legg i folie og fyll på med tørkede erter slik at bunnen bevarer fasongen under steking.)
Stek bacon og purre i litt olje, ha det over i tertebunnen og dryss over ost. Visp sammen egg og crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over i terten og stek den ved 180 °C i ca. 45 minutter.
Terten skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.
Tips
Bruk en terteform med slipp lett-belegg og løs bunn.
Server terten med salat tilsatt litt olivenolje, sitronsaft, smuldret fetaost og ristede pinjekjerner.