Fotografi
Foto: Getty Images

Fotografi

Oppsummert

Her finner du meldinger, saker og innhold om fotografi. Se serien Dagens fotograf i NRK TV.

 • Fotografen Robert Frank er død

  Den prisbelønte fotografen Robert Frank er død, 94 år gammel, melder The New York Times. Avisen hyller ham som en av det 20. århundrets mest innflytelsesrike fotografer. Frank ble født i Sveits i 1923 og flyttet til USA like etter andre verdenskrig.

 • Mats Grimsæth får tabuprisen

  Fotografen og foredragsholderen Mats Grimsæth får Tabuprisen for 2019 av Rådet for psykisk helse. Rådet begrunner tildelingen med at Grimsæth som er naturfotograf, seiler, foredragsholder og eventyrer, sto fram i fjor og fortalte om egen angst.

  Mats Grimsæth
  Foto: Seil Norge/Mats Grimsæth
 • Ny norgesmester i undervannsfoto

  Bjørnar Nygård fra Bergen tok gull i NM-finalen i undervannsfotografering i Kristiansand i helga. Til sammen 13 finalister deltok i finalen, som ble arrangert av Kristiansand dykkerklubb. Det er tredje året på rad at elektrikeren tar det beste undervannsbildet.

  Vinnerbildet i NM i undervannsfotografering i 2019
  Foto: Bjørnar Nygård

Kulturstrøm

 • Kraftsalve mot egen bransje

  – Vi må samarbeide med myndighetene for å beskytte noe som er mye viktigere enn teknologi; demokratiet. Det var her før oss, og det må eksistere og fungere etter oss, sier Brad Smith, president i Microsoft i et intervju med NPRs All Things Considered. Les hele saken i NRKBeta.

  Brad Smith
  Foto: GARY HE / Reuters/Scanpix
 • Jackson-dokumentar fikk Emmy-pris

  Dokumentarfilmen hvor den avdøde popstjernen Michael Jackson beskyldes for seksuelle overgrep, har fått Emmy-prisen for beste dokumentar. I filmen forteller to amerikanske menn om hvordan Jackson angivelig misbrukte dem da de var barn.

  Leaving neverland