Hopp til innhold

Reiste til Norge for å ta gatebilder – har to millioner TikTok-følgere

Dino Serrao fra Italia flyttet til Norge for å ta gatebilder av helt vanlige folk. Det har gjort han megapopulær på TikTok.

Innslag til Lindmo 2022 om gatefotograf Dino Serrao.

Innslag til Lindmo 2022 om gatefotograf Dino Serrao.

Dino Serrao er gatefotograf og reiser verden rundt for å jakte på det vakreste han vet. Nemlig hverdagsfjes.

Det siste året har han bodd i Norge for å jakte på nye ansikter. Før det levde han i Australia.

– Da jeg bodde i Australia bestemte jeg meg for å starte et prosjekt som skulle innebære å reise verden rundt. Det første landet på lista var Norge, sier han.

Serrao er gjest i fredagens sending av Lindmo. Der forteller han hvorfor han valgte Norge av alle verdens land:

– Helt siden jeg var ung har jeg ønsket å se nordlyset, og jeg har alltid ønsket å oppleve en hvit jul med mye snø, forklarer han og ler.

Italienske fotografen Dino Serrao hos Lindmo 2022

POPULÆR: Den italienske fotografen Dino Serrao forteller om fotoprosjektet sitt hos Lindmo.

Foto: NRK

Millioner av følgere på TikTok

Det har vist seg å være et smart valg. Hans bilder av nordmenn fanget i hverdagens øyeblikk har gitt han over to millioner følgere på TikTok, og flere hundretusener følgere på Instagram.

Hans mål for fotoprosjektet er å vise verden at ordinære folk ikke bare er vakre, men også «powerful».

– Vi har en tendens til å glemme hvor vakre vi er. Det spiller ingen rolle hvilken hudfarge vi har, eller om vi er høye eller lave.

Ragnhild trodde aldri gatefotografen kom til å ville bruke bildet av henne.

Ragnhild trodde aldri gatefotografen kom til å ville bruke bildet av henne.

– Jeg ser etter vakre historier. En og hver av oss i denne verden vil føle og bli sett av noen, så la oss prøve å få til det og fange det på kameraet, forteller han.

– Lar meg fange av øyeblikket

Hans metode er å gå på gaten og se på vanlige folk som er midt i sin vanlige hverdag. Ofte får han øye på dem som skiller seg litt ut i mengden.

– Det er en veldig intuitiv metode der jeg lar meg fange av øyeblikk og en stemning som kan oppstå i løpet av et nanosekund.

– Da handler det om å få tak i denne personen med en gang, sier han til Lindmo og ler.

Hør mer om hans historie på Lindmo i NRK TV eller på NRK 1 i kveld kl. 21.35.

Kulturstrøm

 • Årets verk og Årets utøver

  Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

  Årets utøver og Årets verk 2023
  Foto: Kristin Kverndokk / NRK
 • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

  «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

  Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

  Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

  Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

  Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
  Foto: Forlaget Oktober