Prisen for årets fremste påvirker i sosial medier gikk til Iselin Guttormsen da Vixen-prisene ble delt ut fredag. Guttormsen har stått fram i kampen mot nettmobbing.
TikTok begynner med lagring av europeisk data i Irland
Den kinesiskeide sosiale plattformen TikTok begynner fra i dag med lagring av data fra europeiske brukere i Irland. Det melder TikTok i en pressemelding.
TikTok har tidligere fått kritikk får mangel på transparens i lagringen av brukerdata, og Nasjonal sikkerhetsmyndighet har advart mot at offentlige ansatte bruker appen på jobbtelefonene sine.
EUs nye regler, Digital Services Act (DSA), trer i kraft denne uka. Hensikten er å skjerme brukerne for skadelig påvirkning. Dette betyr at tekgiganter som Facebook, Tiktok, Youtube, Instagram, Snapchat og Google må gjøre systemene sine åpne for innsyn. De må bevise at deres tjenester ikke sprer ulovlig eller skadelig innhold, som oppfordringer til folkemord, ulovlig valgpåvirkning eller reklame for anoreksi. Regelverket skal også sikre ytringsfrihet til EUs borgere. Bøter i milliardklassen kan bli resultatet om de ikke følger de nye reglene, melder NTB.
Nettsida har erstatta fugle-logoen med ein X. Ein kan sjå den nye logoen på heimesida til Twitter.
Musk opplyste søndag at han planla å byte ut den kvitrande fuglen med ein X.
– Snart tar vi farvel med Twitter-merkevara og på sikt alle fuglane, skreiv Musk på sin eigen konto.
Musk kjøpte i fjor Twitter for over 440 milliardar kroner. Tidlegare denne månaden opplyste Musk at selskapet har mista halvparten av reklameinntektene sidan han overtok, og han innrømde at gjelda tyngjer.
Musk har også skjerpa reglane for bruk av tenesta og krev no betaling frå dei som les meir enn 1000 meldingar om dagen.
Ny studie: Mer enn 60 prosent av verdens befolkningen aktive på sosiale medier
Nesten fem milliarder mennesker, eller litt mer enn 60 prosent av verdens befolkning, er aktive på sosiale medier, ifølge en fersk studie.
Det representerer en økning på 3,7 prosent det siste året, ifølge beregninger fra det digitale rådgivningsfirmaet Kepios, i deres siste kvartalsrapport.
Det er store forskjeller mellom regionene. Bare én av 11 personer i Øst- og Sentral-Afrika bruker sosiale medier. Mens i India, nå verdens mest folkerike nasjon, er tallet én av tre.
Tidsbruken på sosiale medier har også økt, med to minutter til 2 timer og 26 minutter per dag. Også her er det store forskjeller - brasilianere bruker i gjennomsnitt 3 timer og 49 minutter per dag på sosiale medier, mens japanerne bruker mindre enn en time.
Den gjennomsnittlige brukeren av sosiale medier er på syv plattformer. Meta har tre av favorittappene med WhatsApp, Instagram og Facebook. Kina har tre apper, WeChat, TikTok og dens lokale versjon
Lovendringer vurderes etter spredning av bilder under rettssak i Bergen
Justisdepartementet vurderer lovendringer etter at navn på tiltalte i en gruppevoldtektssak i Bergen ble spredt i sosiale medier.
Flere privatpersoner er politianmeldt etter å ha delt navn, bilde og annen informasjon om både tiltalte og fornærmede.
Nå vurderer Justisdepartementet lovendringer, melder TV 2.
Både Danmark og Sverige har lover som begrenser deling av informasjon fra rettssalen. I Norge er ikke loven for offentlighet i rettssaler blitt endret siden 1999.
– Muligheten for at privatpersoner refererer fra saker i sanntid på den måten man nå har sett, fantes ikke da dagens regelverk ble utformet, og det kan være gode grunner for å vurdere regelverket på nytt, skriver kommunikasjonsrådgiver Merete Romestrand i Justisdepartementet i en e-post til TV-kanalen.