Hopp til innhold
App-ikoner
Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Sosiale medier

Oppsummert

Prisen for årets fremste påvirker i sosial medier gikk til Iselin Guttormsen da Vixen-prisene ble delt ut fredag. Guttormsen har stått fram i kampen mot nettmobbing.

 • Abonnementsbasert Snapchat rulles ut

  Amerikanske Snap innfører en abonnementsversjon av Snapchat for å øke selskapets inntekter. Tjenesten rulles ut i flere land, men ikke i Norge.

  Betalingsversjonen får navnet Snapchat+ og skal koste om lag 40 kroner i måneden. Den skal gi tilgang til fordeler som ikke finnes i gratisversjonen, heter det i en uttalelse fra den California-baserte eieren Snap. Blant annet dreier det seg om prioritert teknisk hjelp og tilgang til nye tjenester før de blir tilgjengelig for andre.

  Abonnementsordningen rulles ut i Australia, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, New Zealand, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og USA, opplyser selskapet. (NTB)

  Sosiale medier
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Sivilombudet forlater Facebook og Instagram

  På bakgrunn av Datatilsynets rapport om Metas behandling av personopplysninger på Facebook, har Sivilombudet valgt å fortalte Facebook og Instagram, skriver de i en pressemelding.

  – Vi har vurdert det slik at det er vanskelig for oss å ivareta behandlingsansvaret i tråd med personvernforordningen slik situasjonen er nå, sier sivilombud Hanne Harlem.

  Sivilombudet vil fortsatt være til stede på Twitter og LinkedIn, skriver NTB.

 • Samehets på TikTok

  Anne Ragnhild Porsanger har millioner av visninger på TikTok, men for hver video hun legger ut risikerer hun å motta hets i kommentarfeltet. – Vi kan jo ikke bare slutte med det vi gjør selv om man risikerer å oppleve hat, forteller hun. Likestilling- og diskrimineringsombudet oppfordrer til å kontakte dem om man opplever hets på nett. Dersom man opplever grov hets eller trusler oppfordres man til å kontakte politiets nettpatrulje.

  Les hele saken her.

  Anne Ragnhild Porsanger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no