Snapchat-appen på et nettbrett.
Foto: DENIS CHARLET

Sosiale medier

Oppsummert

Flere sosiale medier fjerner innlegg fra USAs president Donald Trump som de mener gir feilinformasjon om koronaviruset. Tidligere har Snapchat fjernet innlegg som de mener «oppfordrer til rasistisk vold».

 • Lansert lov for sosiale medier

  Vietnam innfører nasjonale retningslinjer for atferd på sine digitale plattformer. Reglene ​​skal oppmuntre til å legge ut positivt innhold om sørøstasiatiske
  land.

  Loven forbyr innlegg som kan påvirke statlige interesser og gjelder for statlige organisasjoner, medieselskaper og deres vietnamesiske brukere. Den krever også at statsansatte rapporterer om tilfeller som motstrider dette.

 • Google får 2,22 milliarder i bot

  Frankrikes konkurransetilsyn har bøtelagt Google drøyt 2,22 milliarder kroner for misbruk av sin markedsposisjon innen nettreklame.

  Boten er den nyeste i en rekke trekk fra europeiske myndigheter for å bekjempe markedsposisjonen til amerikanske teknologigiganter.

 • Studie: faktasjekk mot sin hensikt

  Forsøk på å imøtegå og korrigere uriktige påstander og falske nyheter på Twitter, fører til enda mer desinformasjon og hatske utfall, viser en ny studie.

  – Dette er lite oppmuntrende funn, medgir Mohsen Mosleh ved University of Exeter i Storbritannia, som står bak studien.

  – Etter at brukere blir korrigert, retvitrer de nyheter som er av enda lavere kvalitet, enda mer partiske og som inneholder enda mer giftig språkbruk, konstaterer han.

 • EU åpner sak mot TikTok

  EU går til sak mot videodelingstjenesten TikTok, melder nyhetsbyrået AFP. Begrunnelsen skal være reklamer inne på det sosiale mediet som retter seg mot barn. Selskapet skal få en måned til å svare på klager om egen praksis.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no