Hopp til innhold

Vinner av miljøbilde:– Vil at folk skal vite

Døde fugler, en havvindpark og plastbeholdere etter en kjemisk eksplosjon. Her kan du se de beste miljøbildene plukket ut av organisasjonen CIWEM.

Chemical Explosion
Foto: Subrata Dey / CIWEM
Her er vinnerne av årets miljøbilder.

CO₂ i atmosfæren
422,8 ppm
1,5-gradersmålet
+1,12 °C
Les mer  om klima

I dag blir de beste miljøfotografene hedret. Totalt er det kåret seks vinnere fordelt på seks ulike kategorier.

Fotokonkurransen Årets miljøfotograf er organisert av den britiske miljøvernorganisasjonen Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM), og har som formål å skape oppmerksomhet rundt temaet miljøvern.

Dette er 15. gang kåringen blir holdt.

Selv om bildene skal utfordre og være til inspirasjon, så er bakteppet alvorlig. Det skriver Terry Fuller, administrerende direktør i Ciwem.

Verden er inne i en naturkrise som beskrives som like alvorlig som klimakrisen.

Flamingoene

Fotografiet av de tre døde flamingoene understreker alvoret og Mehdi Mohebi Pour vant hovedprisen under Årets miljøfotograf.

The Bitter Death Of Birds

"The Bitter Death Of Birds"

Foto: Mehdi Mohebi Puor / Mehdi Mohebi Puor

De tre fuglene er bare noen av de tusenvis av fuglene som dør hvert år i Iran på grunn av forurensing og mangel på vann, står det i pressemeldingen.

– Det er en surrealistisk skildring av det sirkulærene forholdet mellom mennesker og dyr, samtidig som det formidler hvordan miljøproblemene påvirker planeten vår, står det i juryens begrunnelse.

Fuglene har begynt å komme tilbake. Men prisvinner Mehdi Mohebi Pour mener hendelsen på bildet er alvorlig, og bør føre til endringer.

– Jeg vil at folk over hele verden skal vite om denne tragiske hendelsen, hvis vi ikke revurderer vår egen livsstil og tar var på planeten, vil dette også skje i andre land.

16-åring fikk gjev pris

Den unge fotografen Fayz Khan fikk prisen for årets unge miljøfotograf. 16-åringens bilde viser en flokk med flamingoer som flyr over Natron- og Magadi-sjøene i Kenya.

Beautiful But Hostile Colours On Earth.

"Beautiful But Hostile Colours On Earth"

Foto: Fayz Khan

Bildet har fått skryt for å være klassisk og godt komponert, samtidig fremhever det innvirkningene av klimakrisen i Rift Valley i Kenya.

– Vi er glade for å støtte et så ungt talent som han. Hans fotografering vil fortsette å ha innvirkning i fremtiden, sier Stefan Maier daglig leder markedsføring, i Nikon Europa.

SISTE NYTT

Siste nytt