Britney Spears i Las Vegas 18. oktober 2018
Foto: Steve Marcus / AP

Britney Spears

Oppsummert

Artisten Britney Spears er en av USAs mest solgte artister, med over 100 millioner plater over hele verden.

 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

 • Britney Spears får velge advokat

  Artisten Britney Spears får velge sin egen advokat i striden om å få avslutte farens vergemål. Det avgjorde en dommer i Los Angeles onsdag. Spears har tidligere blitt ansett som mentalt uegnet for å velge sin egen advokat. I et rettsmøte i juni fortalte Britney Spears at hun ønsket å bli kvitt farens vergemål som har gitt han kontroll over hennes eiendom, penger og karriere i 13 år. Hennes tidligere rettsoppnevnte advokat, Samuel D. Ingham III, ba etter det om å få trekke seg. Det samme gjorde et forvaltningsselskap som skulle dele kontrollen over hennes eiendom med faren, James P. Spears, skriver New York Times. Onsdag aksepterte dommeren Inghams avgang, slik at popartisten kunne ansette Mathew S. Rosengart, som tidligere har jobbet med kjendiser som Sean Penn og Steven Spielberg.

 • Ber retten la Britney velge verge

  Britney Spears mor, Lynne Spears, ber retten om at datteren selv får velge hvem som skal være hennes verge. Det kommer frem i rettsdokumenter i saken, skriver CNN. Britney er i stand til å ta vare på seg selv og har vært det i flere år, opplyser Britneys mor i begjæringen til retten.

 • Spears' advokat vil trekke seg

  Britney Spears' advokat, Samuel Ingham III, ber Los Angeles Superior Court oppnevne en ny advokat. Ingham er oppnevnt av domstolen og sier at hans oppsigelse vil tre i kraft så snart det skjer.

  Da Spears forklarte seg om formynderordningen i retten 23. juni, var hun kritisk til Ingham, og sa at hun ønsket å velge sin egen advokat.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no