Skolestreik for klima - nasjonal klimastreik
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Klima og miljø

Oppsummert

11.000 forskere fra 153 land slår fast at verden er på vei inn i en klimakrise som kan føre til store lidelser hvis ikke noe gjøres raskt.

 • Bresmelting gir sterkere stormer

  ferskvann fra smeltende isbreer i Arkis fører til kraftigere vinterstormer i Europa, viser ny forskning. Analyser viser at lavere saltinnhold i havvannet i Nord-Atlanteren om sommeren, fører til raskere nedkjøling og sterkere vinder.

 • Rekordmange miljøaktivister drept

  Minst 212 miljøaktivister ble drept verden rundt i fjor, noe som er det høyeste tallet som er registrert, ifølge gruppa Global Witness. Colombia og Filippinene er landene som topper statistikken, med henholdsvis 64 og 43 registrerte drap.

 • Friluftsliv forsøpler

  Friluftsliv er en betydelig kilde til forsøpling. Det viser en rapport fra Hold Norge Rent. Dette gjelder blant annet forlatte engangsgriller, ødelagt turutstyr som legges igjen og agnemballasje som ligger igjen etter fritidsfiskere.

 • Reagerer på radioaktivt avfall

  Tonn med radioaktivt avfall blir lagret i Bjorstaddalen avfallsanlegg i Skien, med stoffer som overskrider satt grense.Det har blitt søkt om å lagre massene. Nå har Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet reagert, skriver Telemarksavisa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no