Hopp til innhold
Tittel: "Bokbrevet". Illustrasjon av en dame som ligner på Siss Vik. Til høyre er det en stabel med tre bøker, der det ligger en katt på.

Litteraturnyheter

 • Et gripende farvel ved havet

  – En verden i krise gir Elisabeth Strout anledning til å bore videre inn i konfliktene som hjemsøker enhver familie – om det nå er sorgen etter å ha mistet noen, eller frykten for at man skal miste kontakten med barna når det er blitt voksne og skal leve sine egne liv, skriver Knut Hoem om romanen «Lucy ved havet».

 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.

 • Leander Djønne fekk Lytternes romanpris

  Forfattaren Leander Djønne blei laurdag tildelt NRKs litteraturpris, Lytternes romanpris, for debuten «Oskespiralen». Utdelinga skjedde i NRKs Store studio, men vinnaren sjølv kunne ikkje vere til stades fordi han og kjærasten venta sitt første barn. Lytternes romanpris fyller 25 år i år, og blir stemt fram av ein jury som er sett saman av litteraturinteresserte lyttarar.