Ođđasat - norsk

 • Laksedød kan gi dyr fisk

  Laksedøden i Nord-Norge kan føre til høyere pris på laks. Det tror forsker i Nofima, Morten Heide. Årsaken er at det vil bli eksportert færre laks til utlandet. Til nå er nesten 12 000 tonn oppdrettslaks død som følge av alger i Troms og Nordland.

  Død laks
  Foto: Nils Mehren
 • Ny telling: Keiino på 6. plass

  EBU har korrigert stemmetallene under Eurovision Song Contest-finalen. Det norske bidraget fra Keiino falt en plass ned. Dermed ble Norge slått av Sverige.

  Keiino 17. mai Tel Aviv
  Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK
 • Norges første kvenske radiosending

  Norges første kvenske radiosending får premiere 6. juni. Det er den kvenske avisa Ruijan Kaiku som starter opp Ruijan Radio i Alta. Programmet skal bidra til å ivareta og løfte kvensk kultur.

 • Penger fra Norsk Tipping

  1,5 mill. kroner fra overskuddet til Norsk Tipping AS fra 2018 er avsatt til samisk idrettsformål i 2019. – Det er opprettholdelse og videreutvikling av reinkappkjøring, skiløp med lassokasting og terrengløp med og uten lassokasting som er begrunnelsen for et eget tilskudd, skriver Kulturdepartementet i et brev til Sametinget.

  NM reinkappkjøring 2019, Tromsø
  Foto: Thomas Sirevåg
 • Utreder samiske navn

  Regjeringen utreder nå offisielle samisk navn og offisielt kvensk navn på Norge. – Forslagene til offisielle navn og retningslinjer for bruken av dem, vil på vanlig måte sendes på offentlig høring. Regjeringen vil deretter ta stilling til om saken skal fremmes for Stortinget, skriver Kommunaldepartementet i et brev.

  Nytt samisk skilt ved Bodø stasjon
  Foto: Martin Steinholt / NRK