Ođđasat - norsk

 • – Denne generasjons «Alta-aksjon»

  Nussir-saken fører til at miljøvernere, ungdomspartier og samiske aktivister kommer sammen, mener forsker Ánde Somby. – Denne generasjons Alta-aksjon, sier han til Vårt Land. – Blandingen av at man har en litt bred koalisjon av godt voksne som er engasjert og ungdommer, tror jeg vil føre til at det rister mer under Nussir-saken enn under Alta-saken, sier han.

 • Frost 2-trailer med joik

  I fjor dro Disney til Karasjok og presenterte deler av den nye Frost 2-filmen for Sametinget. I går ble traileren presentert, som inneholder både joik og skandinavisk natur. – Jeg gleder meg til å se hvordan samisk kultur har inspirert det som kan bli verdens mest populære film i år, skriver kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) på Facebook.

 • Gruveaksjon foran Slottet

  Natur og Ungdom forbereder demonstrasjon mot driftskonsesjonen til Nussir ASA foran Slottet i morgen fredag. Demonstrasjonen starter klokken 10:30 foran slottet, før møte i statsråd.

 • Keskitalo uenig med regjeringen

  Sametingspresident Aili Keskitalo er ikke enig i departementets avgjørelse i Nussir-saken. – Jeg er veldig skuffa. Det innebærer en overkjøring av reindrifta og fiskeriinteresser i området. Vi har blitt overkjørt av departementet, sier hun.

  Aili Keskitalos åpningsinnlegg
  Foto: TOR-EMIL SCHANCHE / NRK
 • NHO tilfreds med Nussir-ja

  NHO kaller regjeringens driftskonsesjon til kobberutvinning i Kvalsund en seier for jobbskapingen i Nord-Norge og mener driften gir store muligheter for Norge. – Mineralnæringen i Norge gir store ressurser, og det er viktig å skape arbeidsplasser her, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til NTB.

  Ole Erik Almlid
  Foto: NRK