7 punkter som forklarer koronaskandalen på Hurtigruten

Hurtigruten ble informert om mulig koronasmitte om bord på MS «Roald Amundsen», men gjorde ingenting med det før etter to dager. Nå er mer enn 40 personer smittet. Saken er kontroversiell på mange måter.

Hurtigruten i sommersol

TIL KAI: Hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen» ligger fortsatt til kai i Tromsø, etter at koronautbruddet ble kjent i forrige uke.

Foto: Terje Pedersen / SCANPIX

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Vi har sviktet, sier direktør i Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

Per nå har mer enn 40 personer blitt smittet etter et koronautbrudd på ekspedisjonskipet MS «Roald Amundsen».

Utbruddet har rammet ansatte og passasjerer på to seilaser mellom Tromsø og Svalbard i slutten av juli.

Skandalen er kjent langt ut over Norges grenser. En historie om svikt i kommunikasjonen og dårlige vurderinger, som kan få konsekvenser for en av Norges viktigste merkevarer.

Men hvorfor er denne saken så kontroversiell?

1. Ansatte fra Filippinene gikk rett på jobb

Foreløpig er 37 ansatte på MS «Roald Amundsen» smittet av koronaviruset. Flesteparten av dem er fra Filippinene. Akkurat som flesteparten av de ansatte på skipet kommer fra Filippinene. Et land norske myndigheter har merket rødt i forbindelse med pandemien.

Det vil si at personer som kommer fra Filippinene egentlig skal sitte ti dager i karantene når de kommer til Norge.

Arbeiderne skal ha blitt sjekket to ganger før de reiste fra Filippinene. Ifølge direktør i Hurtigruten Daniel Skjeldam skal det ha gått flere dager mellom de to testene. I den perioden skal de ansatte ha vært i karantene.

Men da de kom til Norge, etter en lang reise, gikk de rett på jobb på «Roald Amundsen»

Hurtigruten tror at smitten kommer fra én av filippinerne om bord på skipet. Men direktør Skjeldam mener selskapet fulgte internasjonale regler da de satte arbeiderne rett i jobb.

– Internasjonale regler er slik at de har karantene om bord i skipet etter ankomst. Den karantenen innebærer at man kan delta i jobbing om bord, men ikke gå i land, sa Skjeldam i forrige uke.

Eksperter på lover og regler på sjøen sår tvil rundt Hurtigrutens tolkning av reglene.

– Det er tatt høyde for at mannskap, ved mistanke om sykdom, kan være i karantene om bord. Det betyr at man kan bevege seg, men man skal holde seg unna andre. Det er en bred tolkning Hurtigruten har gjort av dette. Vi støtter ikke den tolkninga, sier leder i Norsk Sjøoffisersforbund, Hans Sande.

I Dagsrevyen søndag 2. august sier direktør i FHI, Line Vold, at de vurdere å endre dagens regelverk.

I en pressemelding tirsdag skriver Hurtigruten at de skal starte en egen gransking av saken. De skriver videre at de allerede har avdekket brudd på rutinene når det gjelder karantene for utenlandske arbeidere.

UTENFOR MS "Roald Amundsen"

STRENGT: Da koronasmitten på MS «Roald Amundsen» ble kjent satte både Hurtigruten og Tromsø kommune i gang tiltak for å kartlegge og begrense smitten.

Foto: Terje Pedersen / Scanpix

2. Varslet ikke

Allerede onsdag 29. juli ble Hurtigruten klar over at det kunne være koronasmitte på «Roald Amundsen». En innbygger i Hadsel kommune hadde fått påvist covid-19. Vedkommende hadde vært på det første cruiset til Svalbard, fra 17. til 24. juli.

Kommuneoverlegen i Hadsel varslet både Folkehelseinstituttet og Hurtigruten.

FHI oppfordret Hurtigruten til å varsle både passasjerer på den første seilasen og passasjerer som nå var om bord om den mulige smitten.

Rederiet varslet ikke videre.

Hurtigruten fortalte først at de vurderte det slik at den smittede hadde blitt syk etter cruiset. I tillegg hadde de ingen signaler om at andre som hadde vært, eller var, om bord kunne være smittet.

Dette til tross for at både kommunelegen i Hadsel og FHI mente det var sannsynlig at personen hadde blitt smittet om bord på Hurtigruten.

Også Universitetssykehuset Nord-Norge mistenkte koronasmitte på «Roald Amundsen». Noe sykehuset informerte skipet om natt til fredag.

Fredag 31. juli fikk Hurtigruten bekreftet at fire ansatte om bord på skipet var smittet. Først da valgte Hurtigruten å varsle passasjerene på de to seilasene.

Konserndirektør Daniel Skjeldam har forklart at dette skyldes en rutinesvikt.

Daniel Skjeldam

MÅ SVARE: Direktør i Hurtigruten Daniel Skjeldam har måtte svare på mange spørsmål fra media de siste dagene. Her etter pressekonferansen på mandag.

Foto: Annika Byrde / Scanpix

3. Avsløringene om varslene

Interne e-poster viser at Hurtigruten har holdt igjen informasjon om smitten.

I forbindelse med varslene om mulig smitte fra kommuneoverlegen i Hadsel den 29. juli, avtalte Hurtigruten med FHI at rederiet skulle informere de reisende.

Også Justisdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet var informert om saken og var i kontakt med FHI. Begge departementene mente FHI burde oppfordre Hurtigruten til å informere offentligheten om situasjonen, viser dokumenter NRK har fått tak i.

Likevel ble ikke informasjonen offentlig før fredag 31. juli.

I en pressemelding innrømmer selskapet at de har gjort flere feil i denne saken. Blant annet har viktig informasjon og avtaler fra FHI ikke blitt videreformidlet internt.

Det er viktig for oss å understreke at vi har aldri prøvd å skjule noe eller holde tilbake informasjon. Manglende og for dårlig tilgang på informasjon internt i selskapet har ført til at vi ikke har klart å ha en god og åpen nok kommunikasjon ut av selskapet de siste dagene

Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef Hurtigruten

Slik svarte sjefen i Hurtigruten da han ble konfrontert med varslene som ikke ble sendt ut:

Leger i Hadsel kommune beskylder Hurtigruten for å forsøke å holde informasjon om koronasmitte ombord hemmelig. Konsernsjef Daniel Skjeldam måtte svare i Dagsrevyen.

Leger i Hadsel kommune beskylder Hurtigruten for å forsøke å holde informasjon om koronasmitte om bord hemmelig. Konsernsjef Daniel Skjeldam måtte svare i Dagsrevyen.

4. Passasjerene fikk forlate skipet

Hurtigruten fikk altså endelig bekreftet koronasmitte på fire av sine ansatte fredag formiddag. Da hadde det allerede gått flere timer siden passasjerene gikk i land.

Tromsø kommune fikk heller ikke beskjed om smitten før passasjerene hadde gått i land.

Noen av passasjerene hadde allerede forlatt byen. Andre måtte i isolasjon på et hotell mens de ventet på prøvesvar.

Hurtigruten forklarte den sene varslingen slik:

– Det var ikke grunn til å mistenke covid-19 da skipet la til kai i Tromsø på bakgrunn av symptomene de fire i mannskapet hadde. Heldigvis fikk vi raskt svar på testene, slik at både vi og Tromsø kommune fikk iverksatt tiltak, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Per nå er ti passasjerer fra «Roald Amundsen» smittet av koronaviruset. Deriblant et ti år gammelt barn.

Line Miriam Haugan

SJEKKES: Her blir én av passasjerene, tidligere statssekretær for Frp, Line Miriam Haugan, sjekket for koronavirus etter å ha reist med «Roald Amundsen».

Foto: Linda Pedersen / NRK

5. Smittede på flere skip?

Det er også stor spenning knyttet til situasjonen om bord de to andre ekspedisjonsskipene i Hurtigruten, MS «Fridtjof Nansen» og MS «Spitsbergen».

«Fridtjof Nansen» er for tiden på et cruise langs Norskekysten. Fire av de 162 ansatte på skipet er nå satt i isolasjon med lette forkjølelsessymptomer. Hurtigruten tester nå alle i besetningen. Alle passasjerene blir også tilbud og anbefalt testing.

Inntil testresultatene er klare, blir passasjerene bedt om å holde seg på lugarene.

MS «Spitsbergen» er på vei til Tromsø, med 134 personer om bord. Skipet skulle egentlig til Longyearbyen, men der fikk de ikke lov til å legge til kai.

Når «Spitsbergen» ankommer Tromsø får ingen forlate skipet før de har testet negativt på covid-19.

6. Blir politisak

Både politiet og Fylkeslegen i Troms og Finnmark skal nå se nærmere på hvordan Hurtigruten har håndtert utbruddet.

Politiet skal etterforske om selskapet eller enkeltpersoner i Hurtigruten har brutt smittevernloven.

Hurtigruten som selskap risikerer å bli bøtelagt. Skulle det være enkeltpersoner som har brutt loven, risikerer de bøter eller fengsel.

– Vi kommer selvsagt også til å samarbeide med politiet og er tilgjengelige for dem når de måtte ønske. Det aller viktigste nå er å følge opp alle som er berørt, og bidra til å spore og begrense smitten, sa Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

I tillegg vurderer Tromsø kommune erstatningskrav mot Hurtigruten.

Politiadvokat Thomas Rye Holmboe

SLIK SKAL DE JOBBE: – Det blir en normal etterforskning. Vi må skaffe oss oversikt over selve hendelsesforløpet. I tillegg må vi prøve å finne ut hva Hurtigruten har hatt kunnskap om, sier politiadvokat Thomas Rye-Holmboe

Foto: Øystein Antonsen / NRK

7. Kan få konsekvenser

Koronakrisen rammet Hurtigruten hardt. Nær 3 000 ansatte ble permittert da selskapet måtte sette nesten alle skipene i opplag. I vår nektet rederiet å seile langs kysten hvis de ikke fikk økonomisk hjelp fra regjeringen.

I juli var derimot nesten alle skipene i drift igjen. Noe som er viktig for norsk turistnæring.

Hurtigruten er en sterk merkevare. Selskapet har de siste årene vært i toppen i forskjellige omdømmeundersøkelser blant norske reiselivsaktører.

Nå tror mange at tilliten og omdømmet til selskapet kan få seg en real knekk.

Nordlys skriver på lederplass at Hurtigrutens ledelse er uten tillit. ITromsø spør om passasjerene kan stole på Hurtigruten i fremtiden.

Professor i markedsføring ved Handelshøyskolen BI, Lars Olsen, sier til E24 at dette er en alvorlig merkevarekrise for rederiet.

BI-professor, Peggy Simcic Brønn, tror hoder kommer til å rulle i selskapets ledelse. Hun tror likevel ikke koronaskandalen vil påvirke Hurtigrutens rykte i utlandet. Til tross for at medier over hele verden nå omtaler saken.

Det samme tror førsteamanuensis ved Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet, Anders Wien.

– De har håndtert saken ganske dårlig, og det har blitt lagt merke til internasjonalt. Hvis de håndterer dette bra nå, så tror jeg de vil komme seg ganske kjapt igjen. Men på kort sikt har det nok litt å si, sier Wien.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie mener tilliten til Hurtigruten er svekket.

– Hurtigruten har vært en av pådriverne for at regjeringen skulle åpne for denne typen aktivitet, og gitt veldig overbevisende dokumentasjon på hvor seriøst de skulle ta dette. Derfor er det synd at vi har kommet i denne situasjonen. Det er trist, sier Høie.

MS Finnmarken forlater Brønnøysund.

EKSOTISK: Hurtigruten er kjent for å seile i spektakulær natur. Koronautbruddet på MS «Roald Amundsen» kan få konsekvenser for selskapets rykte.

Foto: Gisle Solvoll

I en tidligere versjon av denne saken sto det at «Hurtigruten fikk altså endelig bekreftet koronasmitte på fire av sine ansatte natt til fredag.» Det riktige er fredag formiddag. NRK har oppdatert artikkelen.

Koronautbrudd på Hurtigruten

71 personer som har vært om bord på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS «Roald Amundsen» er smittet av koronaviruset covid-19.

 • 17. juli 2020
  Den første seilasen

  MS «Roald Amundsen» forlater Tromsø. Skipet har med seg 209 passasjerer på det ukelange cruiset til Svalbard.

  Hurtigruten Roald Amundsen
  Foto: Hurtigruten
 • 21. juli 2020
  Sykdom i besetningen

  Folk i besetningen legges inn på skipshospitalet.

 • 24. juli 2020
  Tilbake i Tromsø

  MS «Roald Amundsen» returnerer fra Svalbard. Skipet setter kurs mot Svalbard nok en gang senere på dagen. Denne gangen er det 177 passasjerer om bord.

 • 29. juli 2020
  Første smittede

  En av passasjerene på den første seilasen får påvist koronaviruset. Vedkommende bor i Hadsel kommune i Nordland. Kommuneoverlegen tar kontakt med både Folkehelseinstituttet og Hurtigruten.

 • 29. juli 2020
  Varsler ikke

  Hurtigruten varsler ikke passasjerene som var med på den første seilasen, eller dem som nå er om bord i skipet, om smitten de er blitt kjent med. Selskapet konkluderer med at den syke passasjeren mest sannsynlig ikke ble smittet om bord.

 • 29. juli 2020
  – Ingen symptomer

  I ettertid forklarer kommunikasjonsrådgiver Tarjei Kramviken i Hurtigruten avgjørelsen om ikke å varsle slik: – Ingen andre gjester eller mannskap på de to seilingene hadde rapportert om symptomer eller sykdom. Andre i gjestens reisefølge har også testet negativt etter at de kom hjem fra turen med Hurtigruten.

 • 30. juli 2020
  Kontakt med UNN

  «Roald Amundsen» er på vei til Tromsø for andre gang. De er i dialog med Universitetssykehuset Nord-Norge. Fire av de ansatte om bord i skipet blitt syke, to av dem er lagt i isolasjon, men ifølge Hurtigruten er det ingen av dem som har symptomer som tyder på at de er smittet av koronaviruset. På UNN mener de det kan være snakk om koronasmitte.

 • 31. juli 2020
  Smitten blir kjent

  MS «Roald Amundsen» legger nok en gang til kai i Tromsø. De fire syke sendes til Universitetssykehuset Nord-Norge ved ankomst Tromsø. Der får de bekreftet at de er smittet av covid-19. UNN varsler Tromsø kommune.

  MS Roald Amundsen ved kai i Tromsø.
  Foto: Tora Kyllingstad / NRK
 • 31. juli 2020
  Setter i gang tiltak

  Hurtigruten setter i gang testing av de 160 ansatte som har jobbet på de to seilasene. De sender også ut varsling til alle de 386 passasjerene på de to seilasene og starter å teste passasjerer. Men mange av passasjerene på den siste seilasen har allerede forlatt skipet. Noen har begynt på hjemreisen sin. Andre er i god gang med å utforske Tromsø.

  Line Miriam Haugan testes for korona etter å ha vært på reise med MS Roald Amundsen.
  Foto: Linda Pedersen / NRK
 • 1. august 2020
  Omfanget øker

  Prøvesvarene begynner å tikke inn. Lørdag 1. august har 33 av de ansatte på MS «Roald Amundsen» fått bekreftet koronasmitte. Tallet øker etter hvert til 36 ansatte. 33 av dem kommer fra Filippinene, et land som er merket rødt av Norske helsemyndigheter i forbindelse med pandemien.

 • 1. august 2020
  – Kan jobbe i karantene

  Direktør i Hurtigruten Daniel Skjeldam forklarer at de ansatte fra Filippinene ble testet før de kom til Norge. Men at de kan jobbe på båten selv om de er i karantene, ifølge internasjonale regler.

  Oslo 20200801. Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam utenfor Havnelageret i Oslo i forbindelse med koronoautbrudd på Hurtigruten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
  Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix
 • 1. august 2020
  69 kommuner varslet

  FHI begynner å få oversikt over passasjerene på de to seilasene MS «Roald Amundsen» hadde til Svalbard. 69 kommuner er varslet om at de kan ha innbyggere som er smittet av koronaviruset etter å ha vært på tur med Hurtigruten.

 • 2. august 2020
  Flere syke passasjerer

  Svarene på prøvene begynner å bli klare. Antallet smittede passasjerer øker til fire i løpet av søndag 2. august. Dermed er det totalt 40 personer som har blitt smittet av covid-19 på de to seilasene til MS «Roald Amundsen».

 • 2. august 2020
  Prøver å forklare

  Det blir stilt spørsmål til om Hurtigruten har brutt smittevernreglene i sin håndtering av saken. Direktør i Hurtigruten Daniel Skjeldam bekrefter at de ikke har fulgt FHIs retningslinjer for varsling. Han forklarer dette med rutinesvikt, og at beskjedene om smitte ikke havnet der de skulle med en gang. Videre sier Skjeldam at de følger internasjonale regler, og at de sier at folk kan jobbe på båt selv om de er i karantene.

 • 3. august 2020
  Stopper alle ekspedisjonscruisene

  Hurtigruten stopper all cruisevirksomhet med ekspedisjonsskip på grunn av smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen». Dermed blir alle seilinger med MS «Roald Amundsen», MS «Fridtjof Nansen» og MS «Spitsbergen» (bildet) innstilt, både i og utenfor norsk farvann.

  MS Spitsbergen - 00.00
  Foto: NRK
 • 3. august 2020
  Nytt smittetilfelle

  Tromsø kommune informerer om status for smitten. De har fått ett nytt positivt tilfelle. Dermed er totalt 41 personer smittet på MS «Roald Amundsen». Videre forteller kommunen at de begynner å få kontroll på de passasjerene som fortsatt oppholder seg i Tromsø.

 • 3. august 2020
  E-poster blir offentlige

  Interne e-poster som NRK har fått innsyn i, viser hvordan Hadsel kommune i arbeidet med en pressemelding ønsket å koble en koronasmittet mann i kommunen til reiser med Hurtigruten. «Hurtigruten ønsker ikke at dette skal komme ut», skrives det blant annet i en e-post. Hurtigruten benekter at deres kommunikasjonsavdeling har vært i kontakt med smittevernlegen i Hadsel.

  e-post fra Hadsel til FHI
  Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/NRK/Montasje
 • 3. august 2020
  Fylkeslegen og politiet skal granske

  Politiet forteller at de starter etterforskning av saken. De skal se om det er gjort brudd på smittevernloven i håndteringen av smitten. Også fylkeslegen i Troms og Finnmark skal granske måten Hurtigruten håndterte koronautbruddet på MS «Roald Amundsen».

 • 3. august 2020
  Ikke syke likevel

  To av de ansatte på MS «Roald Amundsen» som først hadde fått et positivt svar på koronatestene sine har ved nærmere ettersyn vist seg å ikke være syke likevel.

 • 3. august 2020
  Nytt tilfelle blant passasjerene

  Tromsø kommune bekrefter mandag kveld at enda en av passasjer fra MS «Roald Amundsen» har fått bekreftet koronasmitte. Dermed er det totale antallet 34 ansatte og seks passasjerer fra skipet.

 • 4. august 2020
  Flere nye tilfeller

  Flere nye tilfeller av koronaviruset er bekreftet blant både besetning og passasjerene på «Roald Amundsen». Deriblant et ti år gammelt barn. Smittetallet er nå oppe i 44. 35 blant besetningen og ni passasjerer.

 • 4. august 2020
  Tester folk på MS «Fridtjof Nansen»

  Fire av besetningen på et av Hurtigrutens andre ekspedisjonskip, MS «Fridtjof Nansen», er i isolasjon med forkjølelsesymptomer. Selskapet tester alle de 162 ansatte, og oppfordrer de 172 passasjerene til å teste seg. Skipet er på cruise langs Norskekysten og skal etter planen seile tilbake til Hamburg. Passasjerene oppfordres til å holde seg på lugarene sine. Senere viser det seg at ingen om bord er koronasyke.

  Kleven Verft har levert ekspedisjonsskipet MS Fridtjof Nansen til Hurtigruten
  Foto: Photo Motion / Hurtigruten
 • 4. august 2020
  MS «Spitsbergen» på vei til Tromsø

  Universitetssykehuset Nord-Norge og Tromsø kommune forbereder seg på å ta imot ekspedisjonskipet MS «Spitsbergen». Det er 134 personer om bord, 70 personer i besetningen og 64 passasjerer. Skipet fikk ikke lov til å legge til kai i Longyearbyen på Svalbard. Tromsø kommune sier at ingen får gå i land i byen før de har testet negativt på koronaviruset.

  Svalbard og MS Spitsbergen
  Foto: NRK
 • 5. august 2020
  Nytt tilfelle

  En mann i 70-årene fra Trøndelag får bekreftet koronaviruset. Mannen var passasjer på MS «Roald Amundsen». Senere på dagen kommer det oppdaterte tall smitten. Totalt er nå 37 ansatte og 16 passasjerer fra MS MS «Roald Amundsen» smittet.

 • 6. august 2020
  Må testes på nytt

  Tromsø kommune og UNN beslutter å overta det medisinske ansvaret på MS «Roald Amundsen». En befaring på skipet, som ligger til kai i Tromsø, viser flere personer med symptomer på koronaviruset. Skipslegene blir fritatt fra ansvaret.

  Roald Amundsen og Spitsbergen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
 • 6. august 2020
  Mulig smitte på nytt skip

  To passasjerer er fraktet i land fra MS «Midnatsol» med mistanke om koronasmitte. Skipet er en del av den tradisjonelle kystruta til Hurtigruten, ikke ekspedisjonsruta som de andre skipene er en del av.

  MS Midnatsol
  Foto: Vidar Knai / SCANPIX
 • 6. august 2020
  Flere nye smittede

  Prøvene fra MS «Roald Amundsen» er klare. Det er bekreftet fire nye tilfeller blant besetningen. Dermed er 41 ansatte i rederiet nå smittet. Samtidig stiger antallet smittede passasjerer til 21.

 • 6. august 2020
  Ingen smittede på de andre skipene

  Prøvene fra MS «Fridtjof Nansen» og MS «Spitsbergen» bekrefter at ingen på de to ekspedisjonskipene er smittet av koronaviruset.

 • 6. august 2020
  Tar over ansvaret

  Tromsø kommune tar over ansvaret for den medisinske oppfølgingen av besetningen om bord på MS «Roald Amundsen». Legene på skipet mente de syke om bord ikke viste tegn på koronaviruset, men da pasientene kom på sykehus tok det bare to minutter før helsepersonell varslet kommunen om mulig smitte.

 • 7. august 2020
  Inge syke på «Spitsbergen»

  Ingen om bord på MS «Spitsbergen» er smittet av korona. Eli Andås og Helge Fjermeros er de første som får forlate skipet.

  Eli Andås og Helge Fjermeros fikk som de første av 64 passasjerer slippe ut av MS Spitsbergen.
  Foto: Gunnar Grindstein / NRK
 • 20. august 2020
  Alle er testet

  Alle som var om bord på MS «Roald Amundsen» har fått sine prøvesvar. Totalt ble 71 personer smittet av koronaviruset. 29 passasjerer og 42 ansatte.

 • 24. august 2020
  Alle er friske

  Beskjeden om kommer om at alle de 42 ansatte på «Roald Amundsen» som var smittet nå er friske.

  Katrine Wennevold
  Foto: Rune N. Andreassen / NRK
 • 28. august 2020

  MS «Roald Amundsen» forlater Tromsø. Skipet ar ligget til kai i byen i nesten en måned etter koronautbruddet.

  Roald Amundsen forlater Tromsø
  Foto: Lisa Rypeng / NRK
 • 01. september 2020
  Knusende rapport

  Sjøfartsdirektoratet offentliggjør sin rapport etter å ha gransket Hurtigrutens håndtering av koronautbruddet. Rapporten er knusende. Det viser seg blant annet at rederiet ikke gjorde nye risikovurderinger, at mistanke om smitte ikke ble varslet, at smitte og mistanke om smitte ikke ble loggført og at skipet ikke hadde hadde utstyr for testing av covid-19 om bord.

 • 17. september 2020
  Nok en knusende rapport

  Hurtigruten presenterer sin egen granskingsrapport etter utbruddet. Dommen er knusende, både når det kommer til vurdering av smitterisiko, organisering i selskapet, og ikke minst håndteringen av situasjonen om bord.

  Daniel Skjeldam
  Foto: Terje Pedersen / Scanpix
 • 17. september 2020
  Skjeldam svarer ikke

  Konserndirektør i Hurtigruten Daniel Skjeldam stiller opp i Dagsnytt 18 på NRK. Han unnlater å svare på spørsmålene fra

Status Norge

Sist oppdatert: 21.09.2020
678
Siste uke
23
Innlagt
267
Døde