James Bond filminnspilling Sæbø
Foto: Rune Sæbønes/Møre Nytt

Film i Møre og Romsdal

 • Skal følge i Bond sine fotspor

  Neste år legger 40 turister, forkledd som hemmelige agenter, ut på Europa-tur for å følge James Bonds fotspor. De skal besøke forskjellige steder hvor den nye filmen «No Time To Die» ble filmet, blant annet Atlanterhavsvegen. Det skriver avisa Nidaros. Ifølge avisa er prisen på mellom 85.000. og 90.000 amerikanske dollar, altså opptil 774.000 norske kroner, per deltaker for den 21 dager lange turen. Og man må bli invitert for å være med.

  Filminnspilling Atlanterhavsveien
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Pris til Aslaug Holm

  Dokumentarfilmen «Generasjon Utøya», som er laget av Aslaug Holm fra Smøla og Sigve Endresen fra Stavanger, har blitt tildelt Human-prisen for beste norske dokumentar. Human International Film Festival er Oslos største dokumentarfilmfestival. I grunngivelsen skriver juryen: – Sjeldent har vi sett en mer nødvendig film, med så sterke, sårbare og imponerende hovedpersoner. Vinnerfilmen fanger tida vi lever i, og balanserer hårfint mellom smerte og håp. Heldigvis lander den på håp, et håp som vi sårt trenger.

  Filmen handler om fire unge kvinner som alle overlevde Utøya og som har valgt å fortsette sitt sterke politiske engasjement.

 • Atter ei utsetjing for James Bond

  Premieren på«No time to die», med norske scener frå Atlanterhavsvegen og Nittedal, er utsett igjen. Ny premieredato er 8. oktober, ifølgje den offisielle Twitter-kontoen. Daniel Craig-filmen har vore utsett fleire gonger på grunn av koronakrisa.

  James Bond-filminnspeling på Atlanterhavsvegen.
James Bond-filminnspeling på Atlanterhavsvegen.