Hopp til innhold

Tom Cruise ber om å få møte Erna Solberg

Superstjernen vil spille inn «Misson Impossible 7» på Vestlandet, men sliter med innreiseforbudet. Nå håper han på hjelp av statsministeren.

Tom Cruise

VE TE BERGEN MED DET SAMME: Den amerikanske filmskuespilleren Tom Cruise vil personlig prøve å overtale Erna Solberg til å lempe på innreiseforbudet for skuespillere fra land utenfor EU.

Foto: ANGELA WEISS / AFP

Det viser et brev fra den norske linjeprodusenten True North Norway som Bergens Tidende har fått tak i. Selskapet leder produksjonen under innspillingene i Norge og skal legge til rette for opptakene her til lands.

Stoppet av covid-19-utbruddet

Innspillingen av den sjuende filmen i «Mission Impossible»-serien startet i Italia i februar, men har i likhet med resten av verden stoppet opp på grunn av covid-19-utbruddet.

Ifølge BT er målet nå å starte opp igjen i august eller september i Norge. Opptakene skal gjøres på Vestlandet, blant annet i Bergen.

Nå håper True North Norway-sjefen Per Henry Borch at et møte mellom hovedrolleinnehaver Cruise og statsminister Erna Solberg kan få fart på en prosess som åpner for at utenlandske filmteam kan komme til Norge for å gjøre opptak.

Blir neppe noe møte

Fagdirektør Tor Aagaard Borgersen ved Statsministerens kontor opplyser til Dagens Næringsliv at et slikt møte neppe blir noe av.

– Saken er sendt til Kulturdepartementet. Det blir ikke noe møte med Erna Solberg, og derfor har vi sendt den videre, sier Tor Aagard Borgersen.

Selv om han ikke vil være helt kategorisk avvisende til et slikt møte.

– Jeg skal ikke si at det er 100 prosent sikkert ikke vil forekomme, men svaret er at det ikke er lagt opp til noe møte med Erna Solberg, og saken håndteres av Kulturdepartementet, sier han.

Erna Solberg under Pride-markeringen i Oslo

POSITIV: Regjeringen og statsminister Erna Solberg er positive til et møte med Cruise og staben hans, ifølge kulturminister Abid Raja. Her Solberg under et Pride-arrrangenemt i Oslo i juni.

Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix

Raja positiv til møte

Kulturminister Abid Raja bekrefter at det er dialog mellom partene om et møte.

– Vi har snakket med folk i staben hans. Og vi tar gjerne et møte med Tom Cruise. Jeg håper selvsagt at Erna Solberg kan få dette inn i planene sine. Men jeg er i hvert fall klar, sier Raja til BT og ler.

Kulturministeren har i likhet med den amerikanske skuespilleren hengt i fjellveggen nedenfor Prekestolen. Cruise i «Mission Impossible», Raja i «71 grader nord».

Ifølge Borch er det snakk om innreisetillatelse for rundt ti personer som ikke kommer fra EU-land.